Rugbrødshapser med røget laks, avocado og rødløg

Rugbrødshapser med røget laks, avocado og rødløg
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en sprød rugbrødshapser med røget laks, rødløg og avocado, som er genial som appetizer, forret eller til tapas.

Ingrediensliste

  • 3 skiver rugbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • 100 g. røget laks
  • 0,5 stk. rødløg
  • 1 stk. avocado
  • 0,25 bundt frisk dild

Fremgangsmåde

  1. Skær hver rugbrødskive så tynd du kan og del derefter hver skive i 4 (det er nemt at skære tynde skiver af et helt rugbrød). Vend alle rugbrødsstykkerne med olie og salt.
  2. Fordel på en bageplade med bagepapir.
  3. Rist rugbrød i 10-15 minutter ved 190 grader i ovnen. Rør jævnligt, så de bliver bagt over det hele.
  4. Tag herefter rugbrød ud og lad det køle helt af.
  5. Hak løg og dild fint.
  6. Skær laks og avocado i små tern.
  7. Vend løg, dild, laks og avocado sammen og krydr med salt og peber.
  8. Læg fyldet på de ristede, afkølede rugbrødskiver og top med dild. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på rugbrødshapser med røget laks, avocado og rødløg

Sådan en lille rugbrødshapser med røget laks, avocado og rødløg er den perfekte lille appetizer eller tapas. De smager hammergodt og er samtidig så nemme at lave! Nu nærmer nytår sig snart og vi er begyndt at forberede en masse lækre appetizers og små anretninger, som du kan forkæle dine gæster med. Dette er den første i rækken, men hold øje med vores side, så kommer der nemlig mange flere i løbet af den næste måned.

Den her hapser består af sprøde rugbrødschips, som bliver toppet med en blanding af røget laks, avocado og rødløg, som er skåret i små tern. På toppen er der lidt frisk dild, som lige er prikken over i’et. Nu har vi brugt koldrøget laks, men du kan også sagtens bruge varmrøget laks, hvis du er mere til det.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter og ideer til tapas her

Rugbrødshapser med røget laks, avocado og rødløg

Rugbrødschips med laks

Kombinationen af rugbrødschips og laks er så lækker. Man får det grove og det sprøde fra rugbrødet og så det cremede og saltede fra laksen. Det er sådan en, som plejer at falde i god jord hos stort set alle. Og skal der kræses lidt ekstra, så brug gerne lidt ekstra kroner på at hente noget godt røget laks ved en fiskehandler.

De her små rugbrødshapsere med laks kan serveres, som de er eller sammen med nogle andre små hapsere. Det kunne eksempelvis være sammen med en sprød bruschetta med tomat og serranoskinke. Så er man i hvert fald godt dækket ind og har noget med fisk og noget uden. Så er der noget for enhver smag.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar