Tilmeld nyhedsbrev

Sådan koger du brune ris – Tilberedning og kogning

Sådan koger du brune ris - Tilberedning og kogning

Sådan koger du brune ris – Tilberedning og kogning

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

2 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

27 minutter

Beskrivelse

En lille guide til hvordan du tilbereder og koger brune ris, så de ikke klistrer, men er lette og luftige. Et sundere og mere mættende alternativ til hvide ris.

Ingrediensliste

  • 2 dl. brune ris
  • 6 dl. vand
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Skyl brune ris i koldt vand.
  2. Placer ris i en gryde med 6 dl. vand og salt.
  3. Bring gryden i kog ved mellem varme.
  4. Lad det koge i 20-25 minutter.
  5. Hæld vandet fra (hvis der er noget), evt. ved hjælp af en si.
  6. Hæld den kogte ris tilbage i gryden.
  7. Server imens varme.

Bedøm denne ret

Brune ris er et godt alternativ til hvide ris, især hvis du gerne vil have flere fibre. Fuldkornsris behøver ikke kun at være den brune slags, også de røde og sorte ris er fuldkornsris. Disse ristyper er de sundeste og mest naturlige, da det kun er avnerne der bliver fjernet.  Disse ris har det højeste indhold af kostfiber, vitaminer og mineraler.

Fuldkornsris generelt mætter mere og er også mere grove i det end almindelige ris. Vi får faktisk ofte brune ris, da vi godt kan lide, at de har lidt bid i sig.

De er super lækre til boller i karry, wokretter eller blot en simpel risret. De har dog en længere kogetid end hvide ris. Husk også at skylle risene inden de koges, så du undgår at få sort vand. Det er nemlig ikke så lækkert.

Sådan koger du brune ris - Tilberedning og kogning

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

 

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven