Selleripure

Knoldselleripure
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Lav en cremet og lækker selleripure og server til gryderetter, til forretter og meget mere. En fløjlsblød sellerimos af knoldselleri.

Ingrediensliste

  • 700 g. knoldselleri
  • 200 g. kartoffel
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 2 stk. laurbærblade
  • 1,5 dl. hvidvin
  • 2 dl. piskefløde
  • 1 tsk. peberkorn
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Skræl knoldselleri og kartofler og skær dem i mindre stykker.
  2. Kom det i en gryde og dæk med vand. Km også hvidløg, løg, peberkorn samt laurbærblade i.
  3. Bring i kog. Når det koger, så skrues der ned og det småkoger i 15-20 minutter eller til selleri og kartofler er møre.
  4. Hæld herefter kogevandet fra, tilsæt hvidvin, og kog ind.
  5. Tilsæt fløde, og kog det ind til cirka det halve.
  6. Hiv laurbærbladene op. Blend det hele til en puré med en stavblender eller i en blender. Juster tykkelse med lidt ekstra fløde, mælk eller vand – jo længere pureen blendes, desto mere glat bliver den.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på selleripure

En cremet og lækker selleripure er den perfekte kompagnon til simreretterne og gryderetterne, nu hvor vi for alvor er gået ind i de kolde måneder. Prøv at servere knoldselleripureen sammen med en omgang gullasch eller andre gryderetter. Det er nemt at lave og du får simpelthen en helt fløjlsblød puré af selleri, som bare smager helt fantastisk. Hemmeligheden er som altid en god sjat fløde og smør. Det går man jo aldrig galt i byen med og det er altså også dét, som er med til at gøre den her selleripure ekstra lækker.

Du kan også bruge pureen som bund til en forret eller lignende. Det kunne være en bund af selleripure med stegte kammuslinger osv. til. Den kan altså bruges til mange formål, så det er altid godt lige at have en god opskrift i baghånden, når det gælder sådan en god pure. Selleripuréen må nok også være vores yndlingspure. Den får sådan en fin hvid farve og så giver knoldsellerien en dejlig mild smag, som komplimenterer de fleste retter.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med knoldselleri her

Selleripure

Knoldselleripure opskrift

Det er en knoldselleripure eller selleripure, som er lavet på knoldselleri samt kartofler. Knoldselleriet er så undervurderet, hvis du spørger os. Det bruges som base for supper, fond osv., men altså også som en stor del af den her cremede knoldselleripure. Så hvis du har fået købt et knoldselleri, så kan vi på det kraftigste anbefale at lave sådan en sellerimos. Første gang vi smagte det var med braiseret oksespidsbryst og så med en glace til og nogle friske, helt tyndskårede beder. Det er stadig en af vores favoritter og især her i efteråret, hvor simremad bare er ekstra lækkert.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar