Shakshuka

Shakshuka
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på shakshuka, som består af porcherede æg i en krydret og smagfuld tomatsauce. Server til morgenmad eller frokost med brød til.

Ingrediensliste

  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 stk. rød peberfrugt
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. paprika
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • salt/peber
  • 4 stk. æg
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt i tern.
  2. Varm en pande op med olie eller smør.
  3. Tilsæt løg, hvidløg og peberfrugt til panden. Lad det sautere til grøntsagerne bliver bløde.
  4. Tilsæt krydderier. Vend det godt rundt.
  5. Tilsæt de hakkede tomater. Vend det hele godt rundt. Skru en anelse ned for varmen og lad det simre 4-5 minutter. Smag til med salt/peber.
  6. Lav fordybninger på panden. Kom evt. lidt olie eller smør ned i hullerne. Slå æggene ud i hullerne.
  7. Hvis du har et låg til panden, så sæt det meget gerne på (så går det lidt hurtigere). Ellers lader du det bare simre ved lav/middel varme i ca. 5-10 minutter eller til æggene er faste.
  8. Hak persille og fordel ovenpå.
  9. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på shakshuka

Shakshuka stammer fra Afrika og er en ret bestående af hovedsageligt tomater, æg og lækre krydderier. Det er en ret, som du kan spise til morgenmad eller frokost og den smager formidabelt med et stykke rugbrød eller ristet brød til. Retten er desuden rigtig nem at lave og kræver ikke lang tid, selvom ingredienslisten måske er lidt lang ift. krydderier.

Det er en ret, som er perfekt til de dage, hvor du lige har lidt ekstra tid om morgenen eller til frokost og gerne vil have noget ekstra lækkert. Dermed ikke sagt, at du ikke kan spise retten til aftensmad. Der fungerer den også rigtig fint!

LÆS OGSÅ: Ristet rugbrød med spejlæg

Shakshuka

Hvad er shakshuka?

Det er en afrikansk morgenmadsret, som består af en tomatbase, hvor man så tilbereder æg i selve saucen. Udover at have et specielt navn, så er det bare en skøn, krydret og smagfuld ret, som du bare må prøve.

Opskrift med æg og tomat

Så hvis du trænger til at prøve noget nyt med æg til morgenmad eller frokost, så kan vi altså varmt anbefale at prøve denne. Den vil uden tvivl falde i god jord hos dig, som elsker mad, som er godt krydret og samtidig ikke tager lang tid at lave. En super god opskrift med tomat og æg.

Du kan dog også sagtens tilføje andre grøntsager til selve basen. Prøv med lidt squash, aubergine eller champignon skåret i små stykker, så det skjuler sig lidt i saucen. Det er en nem måde at få lidt ekstra grønt ind i retten på.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar