Skildpadde-fastelavnsboller

Skildpadde-fastelavnsboller

Skildpadde-fastelavnsboller med karamel

Opskrift til stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede skildpadde-fastelavnsboller med skildpaddecreme og karamel. De super populære fastelavnsboller du bare må prøve!

Ingrediensliste

  • 1 pakke Mette Munk fastelavnsboller
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 120 g. Toms skildpadder
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • Pynt

  • 4 stk. chokoladeskildpadder
  • 80 g. flormelis
  • 10 g. kakao
  • 1,5 spsk. varmt vand
  • 20 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

Skildpaddecreme og karamel

Skildpaddecreme

  1. Hæld piskefløde i en tykbundet gryde.
  2. Kog fløde op, så det rammer kogepunktet. Imens hakkes skildpadderne groft.
  3. Tag gryden af varmen og tilsæt skildpadderne. Rør det hele godt rundt, så det smelter sammen til en ensartet masse.
  4. Hæld det over i en skål og lad det køle en smule af. Herefter lægges der husholdningsfilm ned over (så det rører) – så undgår du, at der dannes en hinde på cremen. Sæt skålen på køl natten over eller minimum 8 timer.
  5. Dagen efter så piskes den let op. Pas på ikke at overpiske den, da den så kan skille.

Karamel

  1. Tag en gryde og læg dåsen i gryden.
  2. Hæld vand på til det dækker dåsen.
  3. Bring vandet i kog og sæt låg på.  Vær sikker på, at dåsen altid er helt dækket med vand.
  4. Skru ned for temperaturen og lad det simre i 3 timer.
  5. Lad herefter dåsen afkøle helt på køkkenbordet og åben den efter en times tid. Hæld karamellen over i en skål eller andet og opbevar den i køleskabet, indtil brug.
  6. På dagen hældes karamel op i en plastikpose eller sprøjtepose, hvor der klippes et lille hul i enden. Så er den super nem at sprøjte ud ovenpå fastelavnsbollerne.

Fastelavnsboller

  1. Bag fastelavnsbollerne efter pakkens anvisning.
  2. Lad dem køle helt af.
  3. Skær dem over og tag “låget” af.
  4. Fyld bunden med skildpaddecreme og en klump af karamellen i midten.
  5. Sæt låget på igen.
  6. Rør glasur sammen af flormelis, kakaopulver og varmt vand. Fordel en klat ovenpå hver.
  7. Pynt af med en lille chokoladeskildpadde og evt. lidt hakket mørk chokolade.

Bedøm denne ret

Opskrift på skildpadde-fastelavnsboller

Nem og lækker opskrift på skildpadde-fastelavnsboller. Fastelavnsboller af wienerdej fyldt med skildpaddecreme og karamel. Første gang vi så denne udgave af fastelavnsboller var sidste år, da de solgte dem i Brugsen. Lige siden har vi selv haft lyst til at lave vores egen udgave af den – og her er den så.

Vi snyder en smule og bruger wienerfastelavnsboller fra bake-off. De smager skønt og så er det nemt. Det eneste man skal lave selv er derfor skildpaddecremen og karamellen. Karamellen laves på kondenseret mælk og det er den absolut bedste hjemmelavet karamel.

LÆS OGSÅ: Gammeldags fastelavnsboller med creme 

Skildpadde-fastelavnsboller fastelavnsboller af wienerdej fastelavnsboller af wienerdej

Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også!

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag