Skildpadde-fastelavnsboller med karamel
Forberedelsestid
30 minutterTilberedelsestid
20 minutterSamlet tid
50 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på hjemmelavede skildpadde-fastelavnsboller med skildpaddecreme og karamel. De super populære fastelavnsboller du bare må prøve!
Ingrediensliste
- 1 pakke Mette Munk fastelavnsboller
- 2,5 dl. piskefløde
- 120 g. Toms chokoladeskildpadder
- 1 dåse kondenseret mælk
-
Pynt
- 4 stk. Toms chokoladeskildpadder
- 80 g. flormelis
- 10 g. bagekakao
- 1,5 spsk. vand
- 20 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Skildpaddecreme og karamel
Skildpaddecreme
- Hæld piskefløde i en tykbundet gryde.
- Kog fløde op, så det rammer kogepunktet. Imens hakkes skildpadderne groft.
- Tag gryden af varmen og tilsæt skildpadderne. Rør det hele godt rundt, så det smelter sammen til en ensartet masse.
- Hæld det over i en skål og lad det køle en smule af. Herefter lægges der husholdningsfilm ned over (så det rører) – så undgår du, at der dannes en hinde på cremen. Sæt skålen på køl natten over eller minimum 8 timer.
- Dagen efter så piskes den let op. Pas på ikke at overpiske den, da den så kan skille.
Karamel
- Tag en gryde og læg dåsen i gryden.
- Hæld vand på til det dækker dåsen.
- Bring vandet i kog og sæt låg på. Vær sikker på, at dåsen altid er helt dækket med vand.
- Skru ned for temperaturen og lad det simre i 3 timer.
- Lad herefter dåsen afkøle helt på køkkenbordet og åben den efter en times tid. Hæld karamellen over i en skål eller andet og opbevar den i køleskabet, indtil brug.
- På dagen hældes karamel op i en plastikpose eller sprøjtepose, hvor der klippes et lille hul i enden. Så er den super nem at sprøjte ud ovenpå fastelavnsbollerne.
Fastelavnsboller
- Bag fastelavnsbollerne efter pakkens anvisning.
- Lad dem køle helt af.
- Skær dem over og tag “låget” af.
- Fyld bunden med skildpaddecreme og en klump af karamellen i midten.
- Sæt låget på igen.
- Rør glasur sammen af flormelis, kakaopulver og varmt vand. Fordel en klat ovenpå hver.
- Pynt af med en lille chokoladeskildpadde og evt. lidt hakket mørk chokolade.
Opskrift på skildpadde-fastelavnsboller
Nem og lækker opskrift på skildpadde-fastelavnsboller. Fastelavnsboller af wienerdej fyldt med skildpaddecreme og karamel. Første gang vi så denne udgave af fastelavnsboller var sidste år, da de solgte dem i Brugsen. Lige siden har vi selv haft lyst til at lave vores egen udgave af den – og her er den så.
Vi snyder en smule og bruger wienerfastelavnsboller fra bake-off. De smager skønt og så er det nemt. Det eneste man skal lave selv er derfor skildpaddecremen og karamellen. Karamellen laves på kondenseret mælk og det er den absolut bedste hjemmelavet karamel.
LÆS OGSÅ: Gammeldags fastelavnsboller med creme
Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også!
Kommentarer
Ser lækkert ud. men hvad med de søndrjyske hedewiche, elsker dem.