Skinkeboller med gulerod Skinkeboller med gulerod Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 2 timer og 10 minutter Samlet tid 2 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på svampede skinkeboller med gulerod. De lækreste madpakkeboller med skinke og gulerødder, som mætter godt. Ingrediensliste 100 g. smør 2,75 dl. vand 1 dl. natural yoghurt 30 g. gær 1 spsk. sukker 1,5 tsk. salt 700 g. hvedemel 200 g. gulerod 2 æg 200 g. skinketern Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Smelt smørret i en gryde over lav varme, og rør derefter vand og yoghurt i. Kom blandingen i en skål eller i din røremaskine. Tjek, at temperaturen ikke overstiger 37 grader (lillefingervarmt), ellers dør gæren. Rør gæren ud i blandingen, og tilsæt sukker og salt. Rør melet i lidt efter lidt, og ælt dejen godt sammen. Tilsæt evt. lidt ekstra hvedemel, hvis dejen virker for våd, men den skal være klistret. Dæk dejen med et viskestykke, og stil den til hævning et lunt sted i 1 time. Riv gulerod på et rivejern. Klem så meget ud af væsken du kan. Slå dejen ned. Tilsæt æg, skinketern og revet gulerod. Ælt dejen kort sammen med hænderne (gør evt. hænderne våde, så undgår du, at dejen klistrer alt for meget). Lav 12 klatter af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og fordel dem med et par centimeters mellemrum. Lad skinkebollerne efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bag dem derefter i den varme ovn i ca. 12-15 minutter, alt afhængig af hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 8-10 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist. Lås skærm Annonce i samarbejde med PriceRunner Opskrift på skinkeboller med gulerod De lækreste og mest svampede skinkeboller med gulerod. De er super gode i madpakken, da de både mætter og holder sig svampede hele dagen. Vi bager ofte en stor portion af dem her og fryser dem ned, så er det dejlig nemt at tage op til madpakken, til den hurtige frokost eller som en lille snack, når sulten trænger på. LÆS OGSÅ: Havregrynsboller Madpakkeboller med skinke Da vi gik i folkeskolen, så var det altså et stort hit med skinkeboller. Så havde man enten rugbrød, pølsehorn eller skinkeboller med. Derfor blev vi selvfølgelig nødt til at genskabe folkeskoleklassikeren. Og så har vi samtidig lige tilføjet lidt grønt. Gulerødderne giver også en god sødme og gør også bollerne svampede og lækre. Kan de fryses? Ja, de kan sagtens fryses. Lad dem køle helt af og pak dem herefter i evt. fryseposer. Frys dem ned og tag herefter blot op efter behov. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej jeg brugte kun den halve af melen og følte ikke den skulle ha mere for ellers ville den miste for meget af det klisteret, kan det virkelig være rigtig Svar
Hej Henrik, Det kan have meget at gøre med hvor meget væske, der er i gulerødderne og også hvilken slags mel du bruger 🙂 Det er super, at du bare har følt dig frem, da der kan være mange faktorer, som spiller ind. Kh Svar
Hejsa Kan man lave dem som kolhævet pizzaboller ? Skal på tur og vil gerne have dem frisk bagt med Mvh Ghita Svar