Skinkeboller med gulerod

Skinkeboller med gulerod
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer og 10 minutter

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på svampede skinkeboller med gulerod. De lækreste madpakkeboller med skinke og gulerødder, som mætter godt.

Ingrediensliste

  • 100 g. smør
  • 2,75 dl. vand
  • 1 dl. natural yoghurt
  • 30 g. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 700 g. hvedemel
  • 200 g. gulerod
  • 2 æg
  • 200 g. skinketern

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret i en gryde over lav varme, og rør derefter vand og yoghurt i.
  2. Kom blandingen i en skål eller i din røremaskine. Tjek, at temperaturen ikke overstiger 37 grader (lillefingervarmt), ellers dør gæren.
  3. Rør gæren ud i blandingen, og tilsæt sukker og salt.
  4. Rør melet i lidt efter lidt, og ælt dejen godt sammen. Tilsæt evt. lidt ekstra hvedemel, hvis dejen virker for våd, men den skal være klistret.
  5. Dæk dejen med et viskestykke, og stil den til hævning et lunt sted i 1 time.
  6. Riv gulerod på et rivejern. Klem så meget ud af væsken du kan.
  7. Slå dejen ned.
  8. Tilsæt æg, skinketern og revet gulerod. Ælt dejen kort sammen med hænderne (gør evt. hænderne våde, så undgår du, at dejen klistrer alt for meget).
  9. Lav 12 klatter af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og fordel dem med et par centimeters mellemrum.
  10. Lad skinkebollerne efterhæve i 30 minutter.
  11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  12. Bag dem derefter i den varme ovn i ca. 12-15 minutter, alt afhængig af hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 8-10 minutter.
  13. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
Bedøm denne ret

Opskrift på skinkeboller med gulerod

Skinkeboller med gulerod er perfekte til madpakken. De er især et hit hos børn og så er det en fantastisk nem måde at komme lidt grøntsager i bagværket. De kan spises som de er eller så kan de også dyppes i noget ketchup eller pesto. Vi bager ofte en stor portion og så fryser vi dem ned. Så er det nemt lige at tage et par stykker op efter behov og så lige lune dem en smule inden servering. Ellers smager de også godt kolde!

LÆS OGSÅ: Havregrynsboller

Skinkeboller med gulerod

Madpakkeboller med skinke

Da vi gik i folkeskolen, så var det altså et stort hit med skinkeboller. Så havde man enten rugbrød, pølsehorn eller skinkeboller med. Derfor blev vi selvfølgelig nødt til at genskabe folkeskoleklassikeren. Og så har vi samtidig lige tilføjet lidt grønt. Gulerødderne giver også en god sødme og gør også bollerne svampede og lækre.

Skinkeboller med gulerod Skinkeboller med gulerod

Kan de fryses?
Ja, de kan sagtens fryses. Lad dem køle helt af og pak dem herefter i evt. fryseposer. Frys dem ned og tag herefter blot op efter behov.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hejsa
    Kan man lave dem som kolhævet pizzaboller ?
    Skal på tur og vil gerne have dem frisk bagt med
    Mvh
    Ghita

  2. Hej jeg brugte kun den halve af melen og følte ikke den skulle ha mere for ellers ville den miste for meget af det klisteret, kan det virkelig være rigtig

    1. Hej Henrik,

      Det kan have meget at gøre med hvor meget væske, der er i gulerødderne og også hvilken slags mel du bruger 🙂
      Det er super, at du bare har følt dig frem, da der kan være mange faktorer, som spiller ind.

      Kh

Skriv en kommentar