Skinketærte Skinketærte Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 tærte Opskrift til 1 tærte Forberedelsestid 40 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 1 time og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på skinketærte med porre, broccoli og ost. En smagfuld tærte med skinke og en grov bund, som er god til aftensmad. Ingrediensliste Tærtebund 100 g. smør 100 g. hvedemel 70 g. grahamsmel 1 stk. æg salt Fyld 0,5 stk. porre 0,5 stk. broccoli 4 stk. æg 200 g. hytteost 150 g. skinkestrimler 100 g. revet mozzarella salt/peber 0,5 bundt forårsløg Fremgangsmåde Først laves tærtedejen. Skær smør i små tern. Bland alle ingredienserne i en skål. Start med at samle dejen sammen med hænderne. Ælt dejen sammen til du har en sammenhængende dej. Den begynder at samle sig jo mere du ælter. Sæt dejen på køl i 30 min. Rul dejen ud i lidt hvedemel til en cirkel med diameter på 24-25 cm. Placer i et tærtefad (Ø22 eller Ø23). Skær overskydende tærtedej af. Prik bunden med en gaffel. Forbag bunden i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10 minutter. Pisk æg sammen med hytteost, salt og peber. Hvis du gerne vil undgå klumperne af hytteost, så kan man også blende æggemassen sammen. Rens porre og skær i tynde skiver (tør porrer godt af, hvis de er blevet meget våde. Ellers kan det give en våd tærte til sidst). Skær broccoli i små buketter. Bland æggeblandingen med mozzarella, skinke, broccoli og porrer. Fordel fyldet ud på tærtebunden. Bages ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Vend den evt. undervejs, hvis din ovn bager lidt ujævnt. Tag tærten ud og lad den køle af 5-10 minutter inden den spises, så æggemassen lige får lov til at sætte sig igen. Hak forårsløg fint og fordel udover inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på skinketærte Her får du opskriften på den ultimative skinketærte med broccoli, porre og ost. Den er lavet med en hjemmelavet grovbund, som er lavet på grahamsmel, hvedemel og smør. Hvis du ikke er så meget til at lave bunden selv eller du er tidspresset, så kan du også sagtens købe en tærtebund. Det her er vores go-to skinketærte, når det bare skal være nemt og der gerne må være lidt grønt i aftensmaden også. Her har vi brugt en blanding mellem broccoli og porrer – og så er den toppet med frisk forårsløg på toppen. Det giver en dejlig smag og godt med fylde i tærten, som komplimenterer den salte skinke godt. Skinketærten er god til aftensmad og så er resterne gode til madpakken eller til frokost dagen efter. Vi smider derfor aldrig rester af tærte ud, da de altid nok skal blive spist. Tærte er også så undervurderet efter vores mening. Det er nemt at lave, smager godt og så kan man få brugt rester i grøntsagsskuffen samtidig. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på tærter med skinke her Tærte med skinke, broccoli og porre Kombinationen af skinke, broccoli og porre er virkelig god. Skinken giver det salte element, broccolien giver godt med fylde og porren giver en dejlig mild smag. Desuden blander vi hytteost og mozzarella i æggefyldet, hvilket gør tærten let og giver den sådan et luftigt æggelag, som også mætter godt. Vi kan desuden altid anbefale at blande lidt creme fraiche eller hytteost i æggefyldet, da det bare smager godt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.