Skipperlabskovs

Skipperlabskovs

Beskrivelse

Nem opskrift på skipperlabskovs med oksekød og kartofler. En lækker og smagfuld gryderet med oksekød og kartofler. En rigtig god simreret.

Ingrediensliste

  • 400 g. okseinderlår
  • 50 g. smør
  • 2 stk. løg
  • 5 stk. peberkorn
  • 2 stk. laurbærblade
  • 1 stk. oksebouillonterning
  • vand
  • 650 g. kartoffel
  • 0,5 bundt purløg

Fremgangsmåde

  1. Skær okseinderlår i tern af ca. 1,5 x ,5 cm.
  2. Kom kødet i en gryde og dæk med vand. Kog op ved middel/høj varme til der begynder at samle sig skum på toppen. Sigt herefter kødet i en si og skyl med koldt vand.
  3. Pil læg og skær ud i grove tern.
  4. Varm en gryde op med smør i. Lad smørret smelte.
  5. Kom løgene i. Lad det sautere et minuts tid.
  6. Kom herefter kød, peberkorn, laurbærblade, smuldret bouillonterning i og kom vand i, så det dækker kødet.
  7. Lad det simre ved lav varme under låg i ca. 45-60 minutter til det er mørt.
  8. Imens det simrer, så gøres kartoflerne klar.
  9. Skræl kartoflerne (vægten, som er angivet, er i skrællet vægt).
  10. Skær kartoflerne i mindre stykker (ikke alt for små).
  11. Efter de 45-60 minutter, så tilsættes kartoflerne til gryden. Hæld evt. lidt ekstra vand i, så det dækker kartoflerne.
  12. Sæt låget på igen og lad det simre ved lav varme i ca. 45 minutter.
  13. Tag herefter låget af og lad det simre til, at nogle af kartoflerne begynder at blive til mos, som ligger sig rundt om kødet. Nu kan du selv vælge hvor meget du vil lade kartoflerne koge ud. Rør jævnligt til du har den konsistens, som du ønsker.
  14. Smag til sidst til med salt og peber.
  15. Hak purløg fint.
  16. Server din skipperlabskovs med frisk purløg til og evt. rugbrød og rødbeder.
Bedøm denne ret

Opskrift på skipperlabskovs

Her får du vores bedste opskrift på skipperlabskovs, som er den her lækre gryderet, der består af oksekød og kartofler. Det er en lækker simreret, som kræver få ingredienser, men som derimod blot kræver tid. Vi serverer den gerne med et drys frisk purløg eller persille på toppen og så med rugbrød og rødbeder til. Det er en nem, familievenlig ret, som har en mild smag.

Der er mange forskellige måder at lave skipperlabskovs på, men det her er sådan vi bedst kan lide den. Vi kan samtidig også bedst lide, at kartoflerne ikke bliver kogt helt ud. Vil du have den kogt mere ud, så lader du selvfølgelig bare den simre lidt længere tid.

LÆS OGSÅ: Klik her og find opskrifter på flere klassiske danske retter

Skipperlabskovs

Gryderet med kartofler og oksekød

Det er som sagt en meget simpel gryderet, som primært består af kartofler og oksekød. I forhold til oksekød, så kan du også bruge flere forskellige udskæringer. Vi har her brugt okseinderlår, men du kan også bruge bov eller tykkam. Selvom det er en ret, som består af relativt få ingredienser, så får den stadig dejlig smag fra bouillon, laurbærblade og hele peberkorn. Desuden koger kartoflerne jo også sammen med kødet og bouillonen, så de får også god smag fra det.

Skipperlabskovs

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar