Skumfiduser

Skumfiduser
Opskrift til stk. Opskrift til 30 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet skumfiduser. Lav dine egne skumfiduser og vælg selv hvilken farve og smag de skal have.

Ingrediensliste

 • 14 stk. husblas
 • 400 g. sukker
 • 2 dl. vand
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 100 g. flormelis

Fremgangsmåde

 1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
 2. Opvarm sukker, vaniljesukker og vand i en lille gryde til 120 grader (brug et termometer og vær opmærksom på, at det til sidst går hurtigt med at komme op i temperatur, så hold godt øje).
 3. Når sukkerlagen har opnået en temperatur på 120 grader tages gryden væk fra varmen. Husblas vrides fri for vand og røres i sukkerlagen.
 4. Kom den varme sukkerlage i en skål der kan holde til varmen. Pisk nu med en elpisker i 10 minutter indtil du har en skumfidusmasse.
 5. Læg et stykke bagepapir klar og drys godt med flormelis på. Kom skumfidusmassen på og vend den godt i flormelis. Pres den ud til en højde på 2-3 cm. Lad den køle af.
 6. Skær eller klip skumfiduser i den ønskede størrelse. Vend skumfiduserne i flormelis.
Bedøm denne ret

Opskrift på skumfiduser

Skumfiduser er et hyggeligt eftermiddagsprojekt til weekenden eller ferien. Det er nemlig slet ikke så svært at lave hjemmelavede skumfiduser og så kan du lave dem i lige præcis den farve, som du vil. Vi elsker at lave hjemmelavet slik. Man kan få sådan nogle hyggelige stunder ud af det og så er det nogle gange lidt mere spændende end blot at bage en kage.

Vi har opskrifter på masser af hjemmelavet slik, som du kan give dig i kast med. Der er både opskrift på daim chokolade, Crunch chokolade, snebolde, fudge, chokoladetrøfler og meget mere. Du finder alle opskrifterne lige her.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet Crunch chokolade

Skumfiduser

Hjemmelavede skumfiduser

Sådan en omgang hjemmelavet skumfidus er altså bare lækkert. Vi synes faktisk næsten, at den hjemmelavet udgave smager bedre end de der lidt billige skumfiduser, som man kan få i stort set alle supermarkeder. Det gode ved de hjemmelavede er også, at du selv kan vælge hvor store de skal være, hvad farve de skal have og evt. smag også. Man kan nemlig sagtens tilsætte smag til dem også.

Så smut en tur i køkkenet og tag evt. dine børn med, hvis du har sådan nogle. Det er helt sikkert et lille projekt, som de vil synes er hyggeligt. Vi lavede selv rigtig mange bolcher som børn og vi elskede det. Der er som sagt bare noget over at lave hjemmelavet slik. Det er alligevel lidt anderledes end hvis man blot bager en kage.

Skumfiduser

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar