Små jordbærtærter

Små jordbærtærter
Opskrift til stk. Opskrift til 9 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavede, små jordbærtærter med mørdejsbund, mazarinmasse, chokolade, flødecreme og selvfølgelig søde jordbær.

Ingrediensliste

  • Mørdejsbund

  • 160 g. hvedemel
  • 45 g. flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 70 g. smør
  • 1 stk. æg
  • Mazarinmasse

  • 200 g. marcipan
  • 60 g. sukker
  • 60 g. smør
  • 1 stk. æg
  • 20 g. hvedemel
  • Flødecreme

  • 4 stk. husblas
  • 4 stk. æggeblomme
  • 60 g. sukker
  • 20 g. majsstivelse
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 3 dl. mælk
  • 2 dl. piskefløde
  • Andet

  • 100 g. mørk chokolade
  • 700 g. jordbær

Fremgangsmåde

  1. Først skal mørdejen laves, som er bunden i dine tærter. Bland mel, flormelis og salt i en skål. Skær smør i tern og ælt det i skålen.
  2. Tilsæt æg og saml dejen. Læg mørdejen i en skål og stil den i køleskabet i 1 time eller på frost i 30 minutter.
  3. Rul nu mørdejen ud til ca. 0,5 cm. tykkelse. Skær mørdejen til, så den passer til de små tærteforme (vi brugte små tærteforme med løs bund).
  4. Læg dejen i tærteformene og skær kanterne til. Fortsæt sådan med alle formene. Sæt formene på køl imens mazarinmassen laves.
  5. Nu skal mazarinmassen laves.
  6. Ovnen tændes på 180 grader varmluft.
  7. Marcipan og sukker røres sammen eller smuldres sammen med hænderne.
  8. Del blødt smør i mindre stykker og tilsæt det til massen. Rør videre.
  9. Rør derefter æg i.
  10. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse.
  11. Fordel mazarinmassen ovenpå mørdejen. Bag tærterne i ca. 10-15 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med dem efter 8 minutter.
  12. Imens tærten bager, så skal chokolade hakkes.
  13. Tag tærtebundene ud af ovnen og fordel hakket chokolade på bunden. Efter et par minutter vil chokoladen være smeltet og du kan fordele den rundt på hele bunden.
  14. Lad tærterne afkøle og vend dem over på en tallerken.
  15. Nu skal creme laves.
  16. Læg husblas i blød i koldt vand.
  17. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en lille tykbundet gryde.
  18. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk.
  19. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så vrides den udblødte husblas for vand og tilsættes. Rør det godt ud.
  20. Hæld cremen over i en skål. Læg et stykke husholdningsfilm helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen). Sæt cremen på køl eller i fryseren, så den kan få lov til at sætte sig helt. Hvis det skal gå hurtigt, så kan vi anbefale at sætte den 30 minutter i fryseren.
  21. Når cremen har sat sig, så piskes den op med en elpisker. Du kan også bruge en stavblender, hvis du gerne vil have den helt glat.
  22. Pisk piskefløde til flødeskum. Vend det i cremen. Put cremen op i en sprøjtepose.
  23. Sprøjt cremen ud i en top oven på de små jordbærtærter.
  24. Skyl jordbær og skær dem ud i kvarte. Placer dem rundt om cremen.
  25. Pynt evt. med hakkede pistacienødder.
Bedøm denne ret

Opskrift på små jordbærtærter

Lav de fineste små jordbærtærter med mørdejsbund, mazarin, chokolade, flødecreme og selvfølgelig de lækreste, søde jordbær. Dét her må være én af vores absolut yndlings kager og så er de bare så fine, når man laver dem i små portioner. I stedet for jordbær, så kan du også bruge andre frugter. Det ville eksempelvis også være lækkert med hindbær, blåbær eller brombær.

Det er den perfekte eftermiddagskage eller kage til aftenskaffen. Det er samtidig også én af de kager, hvor du sagtens kan bage bunden dagen før og så flot samle kagen på dagen. Selve flødecremen skal være fast, så den kan sprøjtes op. Her er vores hemmelige trick at blande lidt husblas i cremen, så den er mere fast end en almindelig vaniljecreme. Den vendes så med flødeskum og så har du den lækreste flødecreme.

LÆS OGSÅ: Walesstang 

Små jordbærtærter

Portionsanrettet jordbærkage

Det smarte ved de her små jordbærkager er, at de er portionsanrettet. De er derfor helt geniale til en større kagebuffet eller en brunchbuffet. De får altså også bare sådan et ekstraordinært udseende, når de bliver lavet i små forme. Og selvom de bliver lavet i små forme, så er det faktisk ikke fordi, at det tager meget længere tid at lave dem end en stor jordbærkage.

Små jordbærtærter Små jordbærtærter Små jordbærtærter

Kan bunden fryses?
Ja, du kan sagtens fryse bunden efter den er lavet. Så er det altså super nemt at lave små jordbærtærter, hvis man kan gøre bunden klar på forhånd. Mørdejen kan dog miste lidt sprødhed, men vi synes stadig, at det giver et super godt resultat.

Små jordbærtærter

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej, skal bundene med mazarin fyld og chokolade opbevares på køl eller ved stuetemperatur til dagen efter?

    1. Hejsa,
      Ja, det kan de sagtens, men så ville vi komme dem i fryseren – det bliver de næsten bedre af 🙂
      Kh

  2. Hej. Jeg skal lave 30 kager – og så mange forme har jeg ikke 🙂 Kan jeg tage bundene ud af formene og så fryse dem, eller er der for stor risiko for, at de knækker?

  3. Jeg har brug for at lave tærterne i god tid. Jeg har bagt bundene med marzerinmasse og smurt chokolade på og sat på køl. Hvor “tidligt” kan jeg lave creme og hvor tidligt kan jeg sprøjte cremen på tærtebundene så de stadig er lækre? Jordbærrene lægger jeg på på selve dagen ☀️

Skriv en kommentar