Smørcreme

Smørcreme
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet smørcreme, som kan bruges til opsmøring af kager, pynt til muffins og cupcakes osv.

Ingrediensliste

  • 200 g. smør
  • 300 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Vi tager det gerne ud 1 times tid før.
  2. Pisk smør luftigt i en skål med en elpisker eller i en røremaskine med piskeriset. Pisk gerne i 3-5 minutter.
  3. Tilsæt herefter flormelis, vaniljesukker og fløde (kan erstattes af mælk). Pisk videre til du har en luftig og cremet smørcreme.
  4. Du kan tilføje frugtfarve, hvis du gerne vil have en anden farve end hvid til din smørcreme.
  5. Brug smørcremen til at smøre kager op, pynt til cupcakes osv. Hvis du skal bruge det til muffins, så er der til ca. 16 muffins i 1 portion.
Bedøm denne ret

Opskrift på smørcreme

Her får du en nem og lækker grundopskrift på hjemmelavet smørcreme. Smørcreme er frosting, som er lavet på smør og flormelis. Det kan bruges til opsmøring af kager, som pynt til cupcakes og muffins og meget mere. Det er super nemt at lave selv, da det kræver få ingredienser.

Hvis du skal lave en aktivitet med børn, så er cupcakes eller muffins med smørcreme en god idé. Du kan lave forskellige farver af smørcreme og putte dem op i sprøjteposer. Så kan de sprøjte smørcremen ud på kagerne og evt. pynte med krymmel, slik osv. Det var i hvert fald sådan noget, som vi selv synes var hyggeligt, da vi var små.

LÆS OGSÅ: Klik her og find flere opskrifter på pynt til søde sager

Smørcreme

Luftig smørcreme

Her får du opskriften på en luftig smørcreme. Eftersom cremen hovedsageligt består af smør og flormelis, så er det vigtigt, at den bliver luftig, så den ikke virker alt for fed. Derfor er det først og fremmest vigtigt, at du bruger blødt smør. Herefter er det vigtigt, at du får pisket en masse luft ind i smørret. På den måde får du en luftig og cremet frosting, som ikke bliver alt for vammel. Så giv dig gerne god tid til at piske med elpiskeren, så du får indarbejdet en masse luft.

Frosting uden flødeost

Hvis du gerne vil lave en frosting uden flødeost, så er denne smørcreme et godt bud. Hvis du, som nævnt, får pisket en masse luft ind i cremen, så er det altså et virkelig godt alternativ og et godt bud på en frosting uden flødeost.

Hvordan får jeg en anden farve smørcreme?

Her har du en god grundopskrift på en simpel smørcreme. Til den kan du tilføje frugtfarve som rød, gul, grøn og blå, så du får en farvet creme. Hvis du gerne vil lave en chokoladevariant, så kan vi anbefale dig at tage et kig på denne chokoladefrosting.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej
    Kan man tilføje mere smag. Til smørecreme med lime saft og skal samt fint hakkede valnødder, hvis man vælger en vanilje muffin?

    Vh Elizabeth

    1. Hej,

      Ja det kan du sagtens. Vi ville ikke komme valnødder i selve smørcremen, men i stedet pynte med dem ovenpå, hvis det er 🙂

      Kh

    1. Hej,

      Det kan du godt. Så skal kagen bare på køl og cremen vil også sætte sig og blive lidt hårdere igen 🙂

      Kh

  2. Hejsa,
    Jeg påtænker at bruge denne smørcreme til at pynte en bradepandekage (20×30 cm). Hvor langt rækker portion? Jeg tænker måske, at den skal ganges op 1½ – 2 gange? Eller bliver det for meget?

    Tak for altid gode, nemme og overskuelige opskrifter 🙂
    / Elisabeth

    1. Hej Elisabeth,

      Det kommer an på hvor tykt et lag du vil lave. Jeg ville nok personligt gange med 1,5 🙂 Og tak for de søde ord! Dejligt, at du kan bruge vores opskrifter.

      Kh

  3. Hej

    Kan jeg fryse smørcremen ned? Jeg vil gerne lave den nogle uger i forvejen og så først bruge den på dagen til at pynte kagerne med.

  4. Hej, ville jeg kunne bruge denne smørcreme til at overtrække kage med,som så skal have marcipan låg over?
    Pft. B.

  5. Hvis man fryser sin smørcream ned – Hvor langtid før skal man så tage den? op før man pynter kagerne?

    1. Hej,

      Ja, men så skal du tage den ud i god tid, når den skal bruges, ellers vil den være hård 🙂

      Kh

  6. Kan man godt pynte sine kager dagen før og stille dem på køl uden at smørcremen mister facon/flyder ud?

Skriv en kommentar