Smørstegt torsk med hvidvinssauce og porre Smørstegt torsk med hvidvinssauce og porre Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på smørstegt torsk med hvidvinssauce og porre. En lækker omgang stegt torsk på pande med en cremet sauce til lavet på hvidvin. Ingrediensliste Persilleolie 1 bundt frisk persille 2 dl. raps- eller solsikkeolie Hvidvinssauce 1 stk. løg 1 fed hvidløg 1 dl. hvidvin 3 dl. piskefløde 0,5 tsk. citronsaft raps- eller solsikkeolie salt/peber Torsk 500 g. torsk 1 spsk. smør raps- eller solsikkeolie salt/peber Porre 1,5 stk. porre 2 spsk. smør salt/peber Fremgangsmåde Start med urteolien. Opvarm olie i en gryde til det rammer cirka 60 grader. Kom skyllet persille i en blender og tilsæt den varme olie. Lad blenderen køre til persillen er blendet helt ud og olien er blevet flot mørkegrøn. Si olien i gennem et fint klæde. Kom olien på en lille flaske. Nu til saucen. Hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde op med lidt fedtstof. Svits kort løg og hvidløg. Tilsæt hvidvin. Lad alkoholen fordampe og tilsæt fløde. Lad saucen simre ved lav varme, imens du gør de resterende ting klar. Imens skylles og snittes porre fint. Svits porre i lidt smør på en pande og lad det få lidt farve. Krydr med salt/peber. Læg porre til side på en tallerken. Sæt panden tilbage og kom olie på. Steg torskefiletter i cirka 4-5 minutter på hver side. Kom smør på panden når fileten vendes. Krydr med salt og peber. Sigt løg og hvidløg fra hvidvinssaucen og smag til med salt, peber og citronsaft. Anret tallerken med torskefilet, stegt porre, hvidvinssauce, dråber af persilleolie og evt. persille eller dild på toppen. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på smørstegt torsk med hvidvinssauce og porre Den lækreste opskrift på smørstegt torsk med hvidvinssauce, porre og urteolie. Er der noget vi elsker, så er det torsk og især smørstegt torsk. Det smager så godt og er helt klart én af de lækreste måder at lave torskefilet på, hvis du spørger os. Stegt torsk kan spises til aftensmad eller som forret. Vores børn elsker det til aftensmad. Sådan en stegt torskefilet med en hvid sauce og nogle kogte kartofler, så er lykken gjort. Vi er aldrig selv vokset op med en masse forskellige slags fisk til aftensmad. Det har typisk været stegte rødspætter. Derfor har det også været noget, som vi har skulle øve os i som voksne. Men nu står den altså ofte på torskefilet. Det er nemlig sådan et delikat stykke fisk, som ikke har en alt for kraftig smag. Den smager fantastisk sammen med den her hvidvinsflødesauce og med stegt porre. Det er simpelt, men sådan er det jo også ofte bedst. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med torsk her Stegt torskefilet med hvidvinsflødesauce Det her er vores bedste opskrift på stegt torskefilet med hvidvinsflødesauce. Den her hvidvinsflødesauce er en go-to, når vi laver noget med fisk. Og ja, spar endelig ikke på fløden og især ikke piskefløden. Lige i den her sauce, så gør det altså en stor forskel, at man bruger en fed fløde som piskefløde. Det gør, at hver mundfuld af torsk med sauce altså er en bid af himlen og det hele smelter nærmest på tungen. Torsk med porrer Det er heller ingen hemmelighed at torsk med porrer går godt sammen. Det er en lækker kombination med den friske porrer, som steges let. Det er et godt makkerpar og vi bruger ofte porre sammen med torskefilet. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.