Smørstegte kartofler med persille

Smørstegte kartofler med persille
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på smørstegte kartofler vendt med persille. Server de lækre persille kartofler som tilbehør til mørbrad, culottesteg eller andet.

Ingrediensliste

  • 1000 g. kartoffel
  • salt
  • 75 g. smør
  • 1 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Skræl evt. kartofler eller brug små kartofler med skræl. Skær dem i mindre stykker, hvis de er meget store.
  2. Kom dem op i en gryde og dæk med vand. Kom rigeligt salt i.
  3. Bring kartoflerne i kog. Skru herefter lidt ned og lad dem koge til de næsten er møre. Det tager ca. 15-20 minutter, alt efter hvor store de er.
  4. Hæld vandet fra.
  5. Hak persille.
  6. Varm en pande op med smør.
  7. Kom kartoflerne på panden. Lad dem stege og få lidt stegeskorpe i ca. 10 minutters tid. Vend engang imellem dem rundt.
  8. Til sidst drysses der med frisk persille, som vendes i. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  9. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på smørstegte kartofler med persille

De lækreste, smørstegte kartofler med persille, som kan serveres som tilbehør til aftensmaden. Der er intet som sådan en omgang kartofler, som er stegt i smør og vendt med frisk persille. Kartoflerne får så meget smag og bruger du nye danske kartofler, så bliver det kun endnu bedre! For at gøre hele processen nemmest, så koger vi kartoflerne let, inden de steges på pande med smør. Det giver det bedste resultat og de absolut lækreste kartofler.

Vi ville servere de smørstegte kartofler til et godt stykke kød. Det kunne være til en kalveculotte, en fyldt mørbrad eller noget tredje. Derudover ville vi lave en simpel salat til. Det kunne være en tomatsalat, som man aldrig går galt i byen med. Så har man altså alletiders menu.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på kartofler som tilbehør 

Smørstegte kartofler med persille

Persille kartofler opskrift

Udover at de her kartofler er smørstegte, så er de også vendt med persille. Persille kartofler smager skønt og dyrker du selv din persille, så er vores erfaring, at det kun smager endnu bedre. I år har vi selv haft persille i køkkenhaven og det har bare gjort det så meget nemmere at lave persillekartofler. Det er så nemt at gå ud og plukke en dusk, som så hakkes og vendes i kartoflerne. Det er i sandhed lige prikken over i’et og gør lige kartoflerne en tand bedre.

Smørstegte kartofler med persille

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar