Solbær-medaljer Solbær-medaljer Opskrift til 102030405060708090100 stk. Opskrift til 10 stk. Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 1 time og 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på solbær-medaljer med mørdejsbunde, solbærkompot og creme. En herlig kage med solbær. Ingrediensliste Mørdejsbunde 150 g. smør 300 g. hvedemel 100 g. flormelis 1 stk. æg Fyld 5 spsk. solbærmarmelade 90 g. pulver til kagecreme 3 dl. mælk 3 dl. piskefløde Pynt 150 g. flormelis 1,5 spsk. bagekakao 3 spsk. vand 2 spsk. kagekrymmel Fremgangsmåde Skær smør i tern. Kom hvedemel, flormelis, æggeblomme og smør op i en skål. Saml dejen til du har en fast og ensartet dej. Varmen fra dine hænder gør sådan, at smørret bliver blødere og samler dejen. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 30 minutter. Tag dejen ud af køleskabet. Drys med hvedemel på bordet. Rul dejen ud til ca. 0,5 cm. Stik bunde ud med en udstikker (ca. 7 cm.) eller med et glas. Placer bundene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bundene i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn (over- og undervarme) i ca. 6-8 minutter, alt efter din ovns styrke. Begynd at holde øje med dem efter 5 minutter. De skal være let gyldne. Tag bundene ud og lad dem køle helt af. Pisk pulver til kagecreme sammen med mælk. Sæt din kagecreme/vaniljecreme i køleskabet i 30 minutter. Pisk piskefløde til en flødeskum. Vend kagecreme/vaniljecreme med fløde og put cremen op i en sprøjtepose. Rør glasur sammen af flormelis, kakaopulver og vand. Juster tykkelsen med vand/flormelis. Den skal være ret tyk. Fordel glasuren på halvdelen af bundene. Saml medaljerne ved at sprøjte en krans af flødecremen på en bund (uden glasur). Placer 1 tsk. marmelade i midten og sæt en bund med glasur oven på. Sprøjt lidt creme på toppen og drys med lidt kagekrymmel. Sådan fortsætter du med resten af medaljerne. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på solbær-medaljer De lækreste solbær-medaljer med sprøde mørdejsbunde, solbærmarmelade, creme og glasur. Har du solbær i haven eller er du bare pjattet med solbær, så skal du helt sikkert lave disse dejlige solbærmedaljer. En kage, som man bare ikke kan spise ‘pænt’, men som smager helt fantastisk. En rigtig god kaffekage, som uden tvivl vil falde i god jord hos eftermiddagskage og smage eminent sammen med en kop god kaffe. Vi elsker medaljer og i år har vi virkelig haft gang i storproduktion af solbær-opskrifter, da vi har kunne få masser af gratis solbær. Det er derfor blevet til disse sprøde medaljer med solbær som stjerne. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med solbær her Medaljer med solbærkompot Det er en klassisk medalje, men med solbærkompot. Solbærmarmeladen giver virkelig et godt modspil til de søde og sprøde mørdejsbunde og den søde creme. En herlig kombination, hvis du spørger os. Og skal de være endnu mere overdådige, så kan de pyntes med solbær eller andre bær på toppen også. Vi har blot prøvet at holde looket ret simpelt. Og hvis du bruger hjemmelavet solbærmarmelade, så kan du nemt selv justere sødmen. Vi kan godt lide, at den ikke bliver alt for sød, da resten af kagen er meget sød. Den må derfor gerne være til den syrlige side, da det giver sådan et godt modspil. Og så bliver det bare en endnu mere fantastisk kage. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.