Sommerlagkage Sommerlagkage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 25 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en frisk sommerlagkage med bær og lyse lagkagebunde. Den bedste lagkage til fødselsdage, fejringer osv. Ingrediensliste Lagkagebunde 4 stk. æg 190 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 1 knivspids salt 1,5 tsk. bagepulver 80 g. hvedemel 50 g. kartoffelmel Bærskum 200 g. frosne skovbær 3 spsk. flormelis 3,5 dl. piskefløde Pynt 1,5 dl. piskefløde 2 spsk. frysetørret hindbær 100 g. hindbær Fremgangsmåde Først laves lagkagebundene. Læg æggene (med skal) i varmt vand i 20 minutter (dette gør man, så de får stuetemperatur – alternativt kan du også tage dem ud af køleskabet 1 time før brug). Pisk æg (du skal bruge 180 g., så det er ikke sikkert, at du skal bruge alle æggene. Vær opmærksom på mængden, hvis du ganger op i opskriften), sukker og vaniljesukker indtil det er helt hvidt. Vi piskede dem i ca. 10-15 minutter. Se evt. billeder længere nede. Vej hvedemel, salt og bagepulver af i en skål. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme). Sigt hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend forsigtigt det i. Brug evt. en dejskraber til at vende det i. Det er vigtigt, at man er forsigtig og bruger lange strøg, så man undgår, at alt luften ryger ud. Smør en springform (Ø22 cm) godt med fedtstof. Hæld dejen i formen. Bank formen et par gange mod bordet, så man får fjernet eventuelle luftbobler. Bag den i ca. 30-40 minutter på anden nederste rille alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 20 minutter. Når du kan stikke en kødnål, strikkepind eller noget andet tyndt ned i kagen og den kommer op uden ubagt dej, så er den færdig. I mellemtiden opkoges skovbær i en lille gryde sammen med flormelis ved lav/middel varme). Blend herefter de opkogte bær til en ensartet bærkompot. Lad det køle af. Tag formen ud af ovnen og lad kagen køle helt af. Når kagen er kølet af, så tages den ud af springformen og deles i 3 bunde. Pisk fløde og vend det med den afkølede bærkompot. Smag evt. til med mere flormelis. Læg nu en lagkagebund og kom derefter bærskum på. Fortsæt med alle lag. Smør bærskum rundt om lagkagen og ligeledes på toppen. Pisk fløde til pynt og kom det i en sprøjtepose. Sprøjt små toppe hele vejen rundt og pynt af med frysetørret hindbær og friske hindbær. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på sommerlagkage Den absolut lækreste og nemmeste sommerlagkage med lyse og luftige lagkagebunde og en lækker skovbærskum med alle sommerens sommerbær. Så fin og nem en lagkage, hvor du enten kan bruge hjemmelavede lagkagebunde eller bruge nogle færdigkøbte. Det er en kage, som er perfekt at servere til fødselsdagsfejringer, sommerfester eller generelt bare festlige anledninger. Til selve kagen har vi brugt skovbær. Man kan købe sådan nogle færdige skovbærblandinger eller så kan du også blande dine egne bær. Det kunne være en blanding af jordbær, hindbær, blåbær, brombær eller andre lækre bær. LÆS OGSÅ: Sommermad og retter Hjemmelavet lagkage med hjemmelavede bunde Når vi laver lagkage, så laver vi oftest bundene selv. Det er nemt og hurtigt og så smager de bare så lækre. Du får bunde, som er luftige og som komplimenterer lagkagefyldet helt perfekt. Du kan dog også sagtens bruge færdigkøbte bunde. Ofte kan man købe nogle lækre færdige bunde hos bageren, så man stadig får følelsen af, at de er hjemmelavede. Det her er den perfekte sommerlagkage. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at den vil se fantastisk ud på et fødselsdagsbord sammen med en omgang bløde fødselsdagsboller, frugtfade og hvad du ellers serverer til fødselsdage. Kan jeg lave lagkagen dagen før? Ja, det kan du sagtens. Vi anbefaler dog, at du blot fylder lagkagen med fyldet i midten og så venter med at smøre siderne og pynte toppen til på selve dagen. Så får du nemlig det absolut bedste resultat og den flotteste lagkage. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej! Jeg ville bare lade jer vide, at det først og fremmest er en rigtig god kage, jeres opskrift fører til, så tal for det! Dog tror jeg ikke at instruktionerne ift. temperatur og bagetid er helt korrekte. Det kan selvfølgelig være, at det bare er min ovn, der er helt anderledes fra jeres. Jeg prøvede i morges at lave en lagkagebund efter denne opskrift, hvor jeg naturligvis fulgte anvisningen om at sætte ovnen på på over- og undervarme og 200 grader. Jeg stilte kagen ind på andennederste rille. Jeg stilte mit alarm til 20 min, da det var efter dette rum tid, I anbefalede, at man lige tjekkede på den. Jeg var lidt nysgerrig, så jeg tjekkede på den allerede efter 10-15 min, hvor jeg så, at toppen af kagen allerede var ved at brænde på. Jeg stak et grillspyd i for at tjekke, om den var bagt helt igennem, hvilket jeg troede, den var, eftersom den bare så lidt våd ud. Jeg lærte så senere, at denne vådhed var rå dej. Min fejl. Selvom den ikke var gennembagt, så kunne jeg jo heller ikke give den længere tid, da den allerede jo var bagt. Den kunne under ingen omstændigheder få 30-40 min For mig virkede det meget bedre anden gang, efter at have kigget på nogle andre opskrift på lagekagebunde. Jeg satte på dette andet forsøg igen min ovn til ovrt- og undervarme, men denne gabg indstillede jeg temperaturen til 175 grader i stedet, og jeg satte kagen på nederste rille i ovnen. Derudover dækkede jeg kagen til med et enkelt ark bagepapir, da kagen begyndte at tage farve, efter nogle minutter. Dette gjorde en verden til forskel. Kagebunden var gennembagt efter ca. 25-30 min, og den var gylden i toppen uden at være brændt. Jeg ville blot give jer mit feedback, og så må I selvforagtet selv bedømme, hvorvidt det er relevant. Under alle omstændigheder, så vil jeg sige mange tak for opskriften. Min roomie havde fødselsdag og blev særdeles glad for lagkagen. Mvh. – Noa P. Vejlø Svar
Hej Noa, Tak for din feedback. Vi har personligt aldrig selv haft problemer med den. Der kan dog være nogle faktorer, som spiller ind. Hvor stor en form brugte du? Og hvilken slags form? Var det en springform? Er det en nyere ovn du har? Der er ofte lidt mere ‘gang i den’ i nyere ovne end i ældre ovne, så derfor kan det, som du skriver, være en god ide at skrue ned for varmen. Kh Svar