Sommerlagkage

Sommerlagkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en frisk sommerlagkage med bær og lyse lagkagebunde. Den bedste lagkage til fødselsdage, fejringer osv.

Ingrediensliste

  • Lagkagebunde

  • 4 stk. æg
  • 190 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 80 g. hvedemel
  • 50 g. kartoffelmel
  • Bærskum

  • 200 g. frosne skovbær
  • 3 spsk. flormelis
  • 3,5 dl. piskefløde
  • Pynt

  • 1,5 dl. piskefløde
  • 2 spsk. frysetørret hindbær
  • 100 g. hindbær

Fremgangsmåde

  1. Først laves lagkagebundene.
  2. Læg æggene (med skal) i varmt vand i 20 minutter (dette gør man, så de får stuetemperatur – alternativt kan du også tage dem ud af køleskabet 1 time før brug).
  3. Pisk æg (du skal bruge 180 g., så det er ikke sikkert, at du skal bruge alle æggene. Vær opmærksom på mængden, hvis du ganger op i opskriften), sukker og vaniljesukker indtil det er helt hvidt. Vi piskede dem i ca. 10-15 minutter. Se evt. billeder længere nede.
  4. Vej hvedemel, salt og bagepulver af i en skål.
  5. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  6. Sigt hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend forsigtigt det i. Brug evt. en dejskraber til at vende det i. Det er vigtigt, at man er forsigtig og bruger lange strøg, så man undgår, at alt luften ryger ud.
  7. Smør en springform (diameter på 22 cm) godt med fedtstof.
  8. Hæld dejen i formen. Bank formen et par gange mod bordet, så man får fjernet eventuelle luftbobler.
  9. Bag den i ca. 20-30 minutter på anden nederste rille alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 18 minutter. Når du kan stikke en kødnål, strikkepind eller noget andet tyndt ned i kagen og den kommer op uden ubagt dej, så er den færdig.
  10. I mellemtiden opkoges skovbær i en lille gryde.
  11. Blend herefter de opkogte bær til en ensartet coulis.
  12. Lad det køle af.
  13. Tag formen ud af ovnen og lad kagen køle helt af.
  14. Når kagen er kølet af, så tages den ud af springformen og deles i 3 bunde.
  15. Pisk fløde og vend det med den afkølede bærcoulis.
  16. Læg nu en lagkagebund og kom derefter bærskum på. Fortsæt med alle lag.
  17. Smør bærskum rundt om lagkagen og ligeledes på toppen.
  18. Pisk fløde til pynt og kom det i en sprøjtepose. Sprøjt små toppe hele vejen rundt og pynt af med frysetørret hindbær og friske hindbær.
Bedøm denne ret

Opskrift på sommerlagkage

Den absolut lækreste og nemmeste sommerlagkage med lyse og luftige lagkagebunde og en lækker skovbærskum med alle sommerens sommerbær. Så fin og nem en lagkage, hvor du enten kan bruge hjemmelavede lagkagebunde eller bruge nogle færdigkøbte. Det er en kage, som er perfekt at servere til fødselsdagsfejringer, sommerfester eller generelt bare festlige anledninger.

Til selve kagen har vi brugt skovbær. Man kan købe sådan nogle færdige skovbærblandinger eller så kan du også blande dine egne bær. Det kunne være en blanding af jordbær, hindbær, blåbær, brombær eller andre lækre bær.

LÆS OGSÅ: Jordbærmoussekage

Sommerlagkage

Hjemmelavet lagkage med hjemmelavede bunde

Når vi laver lagkage, så laver vi oftest bundene selv. Det er nemt og hurtigt og så smager de bare så lækre. Du får bunde, som er luftige og som komplimenterer lagkagefyldet helt perfekt. Du kan dog også sagtens bruge færdigkøbte bunde. Ofte kan man købe nogle lækre færdige bunde hos bageren, så man stadig får følelsen af, at de er hjemmelavede.

Det her er den perfekte sommerlagkage. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at den vil se fantastisk ud på et fødselsdagsbord sammen med en omgang bløde fødselsdagsboller, frugtfade og hvad du ellers serverer til fødselsdage.

Sommerlagkage

Kan jeg lave lagkagen dagen før?
Ja, det kan du sagtens. Vi anbefaler dog, at du blot fylder lagkagen med fyldet i midten og så venter med at smøre siderne og pynte toppen til på selve dagen. Så får du nemlig det absolut bedste resultat og den flotteste lagkage.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar