Souvlaki med pita og tzatziki Souvlaki med pita og tzatziki Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 30 minutterTilberedningstid 15 minutterSamlet tid 45 minutter Del Pin Print BeskrivelseOpskrift på souvlaki med pita og tzatziki. Souvlaki lavet på nakkefilet, som serveres i pitabrød med forskelligt grønt og tzatziki.IngredienslisteSouvlaki 600 g. nakkefilet 3 spsk. olivenolie 3 fed hvidløg 2 tsk. akaciehonning 2 tsk. tørret oregano 1 tsk. tørret timian 0,5 stk. citron salt/peberTzatziki 250 g. græsk yoghurt 1 stk. agurk 2 fed hvidløg salt/peberAndet 600 g. frosne pommes frites 0,5 stk. agurk 100 g. cherrytomater 1 stk. rødløg 0,25 bundt frisk persille 8 stk. pitabrødLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeSouvlakiFjern store sener fra nakkefileten.Skær kødet i mindre tern.Kom kødet op i en skål sammen med olivenolie, presset hvidløg, akaciehonning, tørret oregano og timian, frisk citronsaft samt rigeligt med salt og peber. Vend det hele godt rundt og lad evt. kødet trække et par timer.Sæt ternene på grillspyd.Varm grillen op til 200 grader.Læg nu spyd på grillen og lad dem grille cirka 2-3 minutter (kommer an på tykkelsen af kødet) på alle 4 sider . Hold øje undervejs.Tag spydene af og lad dem hvile kort inden de serveres.TzatzikiAgurken skylles og rives på groft på et rivejern.Alt væske presses ud. Vi brugte et rent viskestykke til at presse væden ud.Bland nu revet agurk med græsk yoghurt.Hak hvidløg fint eller pres i en i hvidløgspresser.Tilsæt til din tzatziki.Smag til med salt/peber.AndetHalver agurk og skær i skiver. Halver cherrytomater. Skær rødløg i tynde skiver eller både. Anret de forskellige ting i skåle.Varm pommes frites som anvist på pakken.Lun pitabrød.Server souvlaki med tzatziki, pita og alt tilbehøret, så man selv kan samle.Lås skærmOpskrift på souvlaki med pita og tzatzikiHer får du opskriften på souvlaki med pita, tzatziki og grønt. En virkelig lækker omgang aftensmad, som er perfekt som saml-selv. Vi har fået det en del gange henover sommeren, da kødet bare er super godt, når det grilles. Det kan dog også sagtens tilberedes på pande. Souvlaki er en populær græsk streetfood-ret, som består af grillet marineret kød. Det er ofte lam, kylling eller svinekød, som er skåret i små stykker, marineret og sat på spyd. Her har vi lavet souvlaki ud af svinekød. Vi havde en stor nakkefilet, som var alt for stor til et måltid. Så vi delte den i to og den ene halvdel tryllede vi om til de her græske spyd, som vi så serverer med pita og tzatziki.Vi elsker mad som dette. Noget godt og smagfuldt kød i pita med en hjemmelavet tzatziki og forskelligt grønt. Prikken over i’et er lige en omgang pommes frites, som også kommes i. Så har man altså en god omgang aftensmad, som både egner sig til hverdag og weekend.LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på græskinspireret mad her Pita med fyld af svinekødDet er sådan en god omgang pita med fyld af svinekød. Som sagt er spydene lavet med nakkefilet, som er skåret ud i helt små og tynde stykker. Herefter er kødet vendt i en lækker marinade, inden de er sat på spyd og er blevet grillet. Det er simpelthen bare så godt. Har du tiden, så kan vi også anbefale at marinere kødet dagen før og lade det trække i køleskabet natten over. Så bliver det kun endnu bedre!Her har vi valgt at servere med pita, men man kunne også servere til græske fladbrød, i madpandekager eller lignende. Det er bare godt til sådan en omgang saml-selv aftensmad. Så anretter vi bare alle de forskellige elementer i skåle og så kan alle mand selv samle, som de har lyst til. Sådan nogle retter fungerer rigtig godt hjemme hos os med små børn.Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.