Souvlaki med pita og tzatziki

Souvlaki med pita og tzatziki
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedningstid

15 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på souvlaki med pita og tzatziki. Souvlaki lavet på nakkefilet, som serveres i pitabrød med forskelligt grønt og tzatziki.

Ingrediensliste

  • Souvlaki

  • 600 g. nakkefilet
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. akaciehonning
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret timian
  • 0,5 stk. citron
  • salt/peber
  • Tzatziki

  • 250 g. græsk yoghurt
  • 1 stk. agurk
  • 2 fed hvidløg
  • salt/peber
  • Andet

  • 600 g. frosne pommes frites
  • 0,5 stk. agurk
  • 100 g. cherrytomater
  • 1 stk. rødløg
  • 0,25 bundt frisk persille
  • 8 stk. pitabrød
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

Souvlaki

  1. Fjern store sener fra nakkefileten.
  2. Skær kødet i mindre tern.
  3. Kom kødet op i en skål sammen med olivenolie, presset hvidløg, akaciehonning, tørret oregano og timian, frisk citronsaft samt rigeligt med salt og peber. Vend det hele godt rundt og lad evt. kødet trække et par timer.
  4. Sæt ternene på grillspyd.
  5. Varm grillen op til 200 grader.
  6. Læg nu spyd på grillen og lad dem grille cirka 2-3 minutter (kommer an på tykkelsen af kødet) på alle 4 sider . Hold øje undervejs.
  7. Tag spydene af og lad dem hvile kort inden de serveres.

Tzatziki

  1. Agurken skylles og rives på groft på et rivejern.
  2. Alt væske presses ud. Vi brugte et rent viskestykke til at presse væden ud.
  3. Bland nu revet agurk med græsk yoghurt.
  4. Hak hvidløg fint eller pres i en i hvidløgspresser.
  5. Tilsæt til din tzatziki.
  6. Smag til med salt/peber.

Andet

  1. Halver agurk og skær i skiver. Halver cherrytomater. Skær rødløg i tynde skiver eller både. Anret de forskellige ting i skåle.
  2. Varm pommes frites som anvist på pakken.
  3. Lun pitabrød.
  4. Server souvlaki med tzatziki, pita og alt tilbehøret, så man selv kan samle.

Opskrift på souvlaki med pita og tzatziki

Her får du opskriften på souvlaki med pita, tzatziki og grønt. En virkelig lækker omgang aftensmad, som er perfekt som saml-selv. Vi har fået det en del gange henover sommeren, da kødet bare er super godt, når det grilles. Det kan dog også sagtens tilberedes på pande. Souvlaki er en populær græsk streetfood-ret, som består af grillet marineret kød. Det er ofte lam, kylling eller svinekød, som er skåret i små stykker, marineret og sat på spyd. Her har vi lavet souvlaki ud af svinekød. Vi havde en stor nakkefilet, som var alt for stor til et måltid. Så vi delte den i to og den ene halvdel tryllede vi om til de her græske spyd, som vi så serverer med pita og tzatziki.

Vi elsker mad som dette. Noget godt og smagfuldt kød i pita med en hjemmelavet tzatziki og forskelligt grønt. Prikken over i’et er lige en omgang pommes frites, som også kommes i. Så har man altså en god omgang aftensmad, som både egner sig til hverdag og weekend.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på græskinspireret mad her

Souvlaki med pita og tzatziki

Pita med fyld af svinekød

Det er sådan en god omgang pita med fyld af svinekød. Som sagt er spydene lavet med nakkefilet, som er skåret ud i helt små og tynde stykker. Herefter er kødet vendt i en lækker marinade, inden de er sat på spyd og er blevet grillet. Det er simpelthen bare så godt. Har du tiden, så kan vi også anbefale at marinere kødet dagen før og lade det trække i køleskabet natten over. Så bliver det kun endnu bedre!

Her har vi valgt at servere med pita, men man kunne også servere til græske fladbrød, i madpandekager eller lignende. Det er bare godt til sådan en omgang saml-selv aftensmad. Så anretter vi bare alle de forskellige elementer i skåle og så kan alle mand selv samle, som de har lyst til. Sådan nogle retter fungerer rigtig godt hjemme hos os med små børn.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar