Spaghetti med serranoskinke i cremet sauce

Spaghetti med serranoskinke i cremet sauce
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en god pastaret med sprødstegt serranoskinke, vendt i en lækker sauce lavet på æggeblommer og ost. Den er god til aftensmad og den sprøde skinke fungerer som en lettere udgave af bacon. Så man føler sig ikke klam eller overmæt, efter man har spist den, hvilket er skønt.

Ingrediensliste

 • 200 g. spaghetti
 • 60 g. serranoskinke
 • 2 fed hvidløg
 • 4 stk. æggeblomme
 • 45 g. parmesan
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Kog vand til spaghetti.
 2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Placer serranoskinke på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl skiverne med lidt olie. Bag serranoskinken sprød i ovnen i ca. 7-10 min. Lad det køle af.
 3. Pres hvidløg. Sæt spaghetti over. Æggeblommer blandes i en skål med revet parmesanost, salt og peber.
 4. På en pande varmes olie eller smør op.
 5. Tilsæt presset hvidløg. Lad det sautere, indtil hvidløg er gyldenbrunt. Tilsæt færdigkogt spaghetti + 4 spsk. pastavand. Rør det hele godt rundt.
 6. Tag panden af varmen. Tilsæt nu din æggeblanding. Rør det hele godt rundt, indtil du får en ensartet masse. Tilsæt mere pastavand, hvis du synes det bliver for tykt.
 7. Smag det hele til med salt og peber og server med små stykker af sprød serranoskinke på toppen og frisk parmesanost.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på spaghetti med serranoskinke i cremet sauce

Opskrift på en simpel pastaret med spaghetti og sprød serranoskinke i en cremet sovs lavet på æggeblommer og ost. Vi har en tendens til ofte at lave pastaretter med kylling, så derfor har vi taget den beslutning, at vi vil komme med flere pastaretter med andet end kylling.

Derfor opstod den her nemme udgave med sprød serranoskinke, som er vendt i en cremet sovs. Serranoskinke eller parmaskinke smager virkelig skønt sammen med pasta. Det fungerer lidt som en light udgave af bacon, når det bliver stegt helt sprødt. Den har sådan lidt Carbonara undertoner og smager virkelig så lækkert. 

Vi fik den her pastaret i sidste uge, da vi havde nogle veninder på besøg i weekenden. Den er god til aftensmad både i hverdage, men egner sig også godt som fredagsmad eller let aftensmad i weekenden. 

LÆS OGSÅ: Pastaret med kylling og soltørrede tomater

Spaghetti med serranoskinke i cremet sauce

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Virkelig lækker ret! Vi er vilde med den herhjemme. Første gang jeg lavede den blev den perfekt, men de sidste 2 gange er det som om, at æggeblomme blandingen er “skilt/klumpet”. Håber i kan fortælle mig hvorfor det sker 🙈

  1. Hej Steffie,

   Det lyder som om, at det er for varmt, når du kommer æggeblandingen i. Det vil sige, at så bliver æggene jo “kogt” og det bliver en form for scrambled eggs. Sørg for at tage panden af varmen 🙂

   Kh

Skriv en kommentar