Spidskålssalat med appelsin

Spidskålssalat med appelsin
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en smagfuld spidskålssalat med appelsin, granatæble og saltmandler. Det hele er vendt sammen med en appelsindressing.

Ingrediensliste

 • Appelsin-dressing

 • 1 stk. appelsin
 • 3 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. sød sennep
 • 1 spsk. akaciehonning
 • salt/peber
 • Salat

 • 0,5 stk. spidskål
 • 3 stk. appelsin
 • 0,5 stk. granatæble
 • 100 g. saltmandler

Fremgangsmåde

 1. Start med dressingen. Kom alle ingredienserne i en bøtte. Sæt låget på og ryst det godt sammen. Smag til med salt/peber. Sæt til side.
 2. Snit spidskål fint (kan også gøres på et mandolinjern).
 3. Skræl appelsiner og skær i tern.
 4. Pil granatæble, så du får granatæblekernerne ud.
 5. Hak saltmandler fint.
 6. Vend dressing sammen med spidskål. Massér det godt ind.
 7. Vend herefter spidskål sammen med appelsin, granatæble og halvdelen af saltmandlerne.
 8. Anret på et fad eller i en skål.
 9. Top med de sidste saltmandler.
 10. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på spidskålssalat med appelsin

En simpel og lækker spidskålssalat med appelsin, granatæble og saltmandler. Det hele er vendt sammen med en appelsindressing, som binder hele salaten sammen. Det er en rigtig god og nem julesalat eller vintersalat, som kun er ekstra god, når appelsinerne er i sæson. Vi elsker at servere sådan en salat her til juleaften eller julefrokosten. Generelt kan vi godt lide, at der også er et frisk indslag til den ellers fede julemad. Sådan en frisk salat står nemlig i god kontrast til den gode julemad.

Den her er lavet med spidskål, som snittes fint. Spidskål er så lækkert som base i salater. Det er sprødt, har en meget mild smag og så bliver det ikke blødt. Vi har desuden lavet en appelsin-vinaigrette, som kålen vendes og masseres med. På den måde kan man tage noget af det “rå” ved kålen ud af den og den bliver derfor nemmere at spise.

LÆS OGSÅ: Klik her for flere opskrifter på kålsalater

Spidskålssalat med appelsin

Kålsalat med appelsin

Der er ingen tvivl om, at nogle af vores yndlingssalater her i efteråret og vinteren er kålsalater i alle afskygninger. Vi tilføjer stort set altid gerne noget frugt af en eller anden art, da det med til at give salaten noget friskhed. Her har vi brugt appelsiner, som butikkerne bugner med lige nu. Du kunne også bruge mandariner, grapefrugt, æbler eller en anden slags frugt. Men uanset hvad, så er kålsalat bare altid en sikker vinder. Især når den laves med spidskål, som jo også kan købes i forskellige farver. Skal der også lidt grønt ind, så kan du også tilføje grønkål til den.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar