Spidskålssalat med feta Spidskålssalat med feta Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 5 minutter Samlet tid 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en lækker spidskålssalat med feta, æble, ærter og saltmandler, som er vendt i en sennepsvinaigrette. En nem kålsalat. Ingrediensliste 0,5 stk. spidskål 3 stk. æble 50 g. saltmandler 100 g. frosne ærter 100 g. fetaost 1 bundt frisk dild Dressing 1 spsk. hvidvinseddike 1 spsk. akaciehonning 1 tsk. dijonsennep 2 spsk. olivenolie salt/peber Fremgangsmåde Kom alle ingredienserne til dressingen op i en beholder eller glas med låg til. Ryst den godt sammen. Snit spidskål fint (evt. på et mandolinjern). Skær æble i små tern. Hak saltmandlerne groft. Hak dild fint. Kom frosne ærter i en si og hæld vand over, så de tør op. Kom spidskål op i en skål. Hæld dressingen udover og masser den godt ind i kålen, så det bliver blødere. Vend herefter æble, ærter, dild, smuldret feta og saltmandler i. Anret i et fad eller skål. Top evt. med lidt feta og saltmandler på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på spidskålssalat med feta En lækker og nem spidskålssalat med feta, æbler, ærter og saltmandler. Det hele er vendt med en sennepsvinaigrette, som er lavet på hvidvinseddike, akaciehonning og dijonsennep. En af de bedste dressinger, når man laver kålsalater. Det her er en rigtig sommersalat, hvor der samtidig er godt med fylde i også. Vi bruger ofte spidskål som base for vores salater. Især når det kommer i sæson. Spidskål er så undervurderet. Det er sprødt og har ikke en ret kraftig smag, så det tager godt imod dressing. Vi vil til enhver tid hellere vælge spidskål fremfor iceberg i salat. Den her salat er lavet med nogle af vores yndlingsingredienser, når det kommer til salater. Sprød spidskål, som vi allerede har sagt, men derudover også æble, ærter og en god fetaost. Hak lidt saltmandler og kom i. Det gør nemlig også en verden til forskel. Vi kan godt lide de salater, som har en god balance mellem sprødt, sødt og syrligt. Det får du i den her salat. LÆS OGSÅ: Se alle vores kålsalater her Kålsalat med fetaost Kålsalat forbinder mange med vinteren, men vi laver også ofte spidskålssalater til sommer. Brug spidskål og sennepsvinaigretten som en base og så kan du ellers komme forskelligt grønt i. Vi kan godt lide æble, fordi det giver noget sprødhed, friskhed og sødme. Fetaen er salt og cremet og saltmandlerne er sprøde og saltede. Det smager så godt! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.
Hej, Det ville være lækkert med noget fyldt kylling, marineret mørbrad eller koteletter til. Man kan også lave en omgang frikadeller 😀 Kh Svar