Spidskålssalat med varmrøget laks Spidskålssalat med varmrøget laks Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 25 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en lækker spidskålssalat med varmrøget laks, quinoa og avocado. En mættende måltidssalat med laks, som er god til frokost eller aftensmad. Ingrediensliste Salat 1 dl. quinoa 0,25 stk. spidskål 0,5 stk. granatæble 150 g. frosne edamamebønner uden bælg 1 stk. avocado 250 g. varmrøget laks 4 spsk. frisk dild 50 g. saltmandler Dressing 2 spsk. olivenolie 1 tsk. dijonsennep 1 spsk. hvidvinseddike 1 spsk. akaciehonning salt/peber Fremgangsmåde Start med at lave dressingen. Kom alle ingredienserne i en bøtte eller glas med låg til. Ryst det hele godt sammen, så dressingen tykner. Smag til med salt/peber og evt. mere sennep, hvidvinseddike eller honning. Alt efter hvordan du vil have smagen. Kog quinoa efter pakkens anvisning (angivet vægt er i tør vægt). Når det er kogt, så skylles det i koldt vand. Snit spidskål fint. Tø edamamebønner op ved at komme dem i en si og skylle med vand. Du kan også tage dem op på forhånd, så de er tøet op. Pil granatæble, så du får kernerne ud. Hak dild fint. Kom spidskål, bønner, granatæblekerner, frisk dild og quinoa op i en skål. Kom dressingen over og vend det godt sammen. Anret i to skåle. Top med stykker af varmrøget laks, avocado skåret ud i skiver og evt. lidt frisk dild og flere saltmandler på toppen. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på spidskålssalat med varmrøget laks Den lækreste spidskålssalat med varmrøget laks, quinoa og saltmandler. En mættende og smuk salat, som indeholder ene gode sager. Vi elsker en god måltidssalat til enten frokost eller aftensmad. En måltidssalat for os skal være mættende, så derfor inkluderer vi stort set altid en form for kulhydrat. I den her salat er det quinoa, men det kunne også være pasta, bulgur eller kartofler. På den måde holder den os mæt længe og man får samtidig en masse grønt. Så hvis du har svært ved at få nok grønt i hverdagen, så kan vi anbefale at inkludere en måltidssalat et par gange om ugen. Man kan også nemt lave sådan en omgang ud af de grøntsager man har tilbage. Så du kan sagtens variere fyldet af grønt alt efter hvad du har og hvad der er i sæson. Det her er blot lidt inspiration til hvordan man kan sammensætte den. LÆS OGSÅ: Se flere ideer og opskrifter på måltidssalater her Måltidssalat med varmrøget laks Noget af det bedste vi ved er varmrøget laks. Det smager skønt i salater, i sandwich, på rugbrød og meget mere. Vi køber gerne et stykke ved den lokale fiskehandler. Du kan dog også sagtens bruge almindelig koldrøget laks eller en stegt laksefilet. Al slags laks fungerer til den her salat. Udover laks, så er der også spidskål, saltmandler, edamamebønner, quinoa og granatæblekerner. Det hele er desuden vendt i en hurtig sennepsvinaigrette, som er vores absolutte go-to. Den er bare god til nærmest alt og smager ekstra godt sammen med kål. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.