Spinatvafler med tunsalat og avocado

Spinatvafler med tunsalat og syltede rødløg
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på spinatvafler med tunsalat og avocado. Sunde, grønne vafler toppet med tun, avocado og syltede rødløg.

Ingrediensliste

  • Spinatvafler

  • 3 stk. æg
  • 2 dl. mælk
  • 100 g. frisk spinat
  • 185 g. hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • Tunsalat

  • 280 g. tun på dåse
  • 4 spsk. creme fraiche
  • 0,5 bundt frisk dild
  • 1 stk. rødløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt/peber
  • Andet

  • 40 g. frisk spinat
  • 100 g. cherrytomater
  • 80 g. syltede rødløg
  • 2 stk. avocado

Fremgangsmåde

  1. Spinat, æg og mælk blendes sammen enten med en stavblender eller i en almindelig blender.
  2. Bagepulver, hvedemel og salt røres sammen med den våde blanding. Røres fri for klumper med et piskeris. Hvis dejen er lidt for tyk, så tilsættes lidt mere mælk. Hvis den derimod er lidt for tynd, så tilsættes lidt mere mel.
  3. Bages i et opvarmet vaffeljern smurt med lidt olivenolie eller andet fedtstof. Vi lægger vaflerne på en rist, som de bliver færdige. De vil blive bløde og miste sprødhed, men det synes vi ikke gør noget til den her ret.
  4. Nu til tunsalaten. Hak rødløg og dild fint. Dræn tun godt. Bland det med creme fraiche, rødløg, dild, citronsaft, salt og peber. Sæt til side.
  5. Skyl spinat. Skær avocado i skiver. Halver cherrytomater.
  6. Anret dine spinatvafler med spinat, tunsalaten, avocadoskiver og syltede rødløg på toppen. Top evt. med lidt frisk dild på toppen.
  7. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på spinatvafler med tunsalat og avocado

Lækre og nemme spinatvafler med tunsalat og avocado. En nem omgang frokost eller aftensmad, hvor der er skruet godt op for det grønne! Vi har her lavet en simpel tunsalat ovenpå vores opskrift på spinatvafler. Derudover har vi brugt spinat, cherrytomater, syltede rødløg, avocado og frisk dild. Det er den lækreste kombination, som er blevet en af vores go-to opskrifter, når vi ikke lige ved hvad vi skal hitte på til aftensmad. Det er samtidig relativ billig aftensmad, hvor man også kan få ryddet ud i grøntsagsskuffen. Du kan nemlig bruge præcis de grøntsager, som du har. Alt slags salat vil kunne bruges og det ville også være godt med agurk, edamamebønner, peberfrugt eller revet gulerod ovenpå vaflerne.

LÆS OGSÅ: Se nemme opskrifter på sund aftensmad her

Spinatvafler med tunsalat og syltede rødløg

Sunde vafler med tun

Kombinationen af tun og spinat i de her sunde vafler med tun er heller ikke så ringe. Spinat og tun gør det bare godt sammen. Det er som i vores spinatroulade med tun. Det er bare en god kombination. De syltede rødløg er lige prikken over i’et og dem ville vi ikke udelade. Vi har altid et glas med syltede rødløg på køl. Man kan i mange butikker også købe dem på glas nu, men det er simpelthen så nemt at lave selv. Så det kan vi også kun anbefale.

Tunsalaten er simpel, da det blot er tun fra dåse, som er drænet og rørt sammen med creme fraiche, frisk dild, rødløg, citronsaft samt salt og peber. En nem opskrift, som er lynhurtig at røre sammen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar