Sprød nachosburger

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en sprød nachosburger med syltede rødløg og hvidløgsaioli. En crispy chicken burger lavet i airfryer med mindre fedt.

Ingrediensliste

 • Nachospaneret kylling

 • 600 g. kyllingebryst
 • 2 stk. æg
 • 100 g. tortillachips
 • 1 dl. hvedemel
 • salt/peber
 • Andet

 • 4 stk. burgerboller
 • 1 stk. krølsalat
 • 2 stk. avocado
 • 2 stk. tomat
 • 80 g. syltede rødløg
 • Hvidløgsmayo

 • 1 stk. æg
 • 1 fed hvidløg
 • 2 dl. raps- eller solsikkeolie
 • 2 tsk. hvidvinseddike
 • 1 tsk. sød sennep
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Pres hvidløg i en hvidløgspresser.
 2. Put alle ingredienserne op i et højt glas (som ofte hører med til stavblender).
 3. Sæt din stavblender ned i glasset, så den rører bunden. Tænd og blend imens du holder blenderen ned mod bunden. Du kan herefter hurtigt se, at den begynder at tykne og ændre farve.
 4. Begynd herefter at bevæge stavblenderen op og ned, indtil du får en tyk konsistens.
 5. Smag til sidst til med salt/peber og evt. lidt mere sød sennep. Sæt til side, imens du forbereder det sidste.
 6. Rens kyllingebryst og skær dem over på langs, så du får nogle tynde fileter.
 7. Find tre skåle frem. I den ene skål piskes æg med en gaffel. I den anden skål blandes hvedemel med lidt salt og peber. I den sidste skål kommes knuste tortillachips i (kom chips i en pose og bank med en kødhammer eller kagerulle).
 8. Vend nu først kyllingebryst i hvedemel, herefter i sammenpisket æg og derefter i knuste tortillachips. Sørg for, at der er godt med nachos på begge sider. Læg dem på en tallerken eller et stykke bagepapir, indtil de skal bruges.
 9. Forvarm din airfryer til 185 grader.
 10. Spray eller pensl kyllingen med lidt olie på begge sider og læg den ned i madkurven (evt. på en rist, hvis du har det dertil).
 11. Giv kyllingen 15 minutter ved 185 grader.
 12. Imens kyllingen tilberedes, så gør du tilbehøret klar. Skyl salat, skær avocado og tomat i skiver.
 13. Lun dine burgerboller. Skær dem over. Smør med hvidløgsmayo. Top med krølsalat, sprød kylling paneret med nachos, tomat, avocado, drys evt. med lidt chiliflager og top med syltede rødløg og overbollen.
 14. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Cosori

Opskrift på sprød nachosburger

I samarbejde med Cosori får du her opskriften på en sprød nachosburger med avocado, syltede rødløg og hvidløgsaioli. Vi har længe gerne ville prøve en airfryer og nu blev det endelig tid! En airfryer er mega smart, da den bruger mindre strøm, tilbereder maden hurtigere og så behøves man ikke at bruge ret meget fedtstof. For at se om den virkelig kunne lave maden sprød, så satte vi den selvfølgelig på den ultimative test. En crispy nachosburger. Kylling paneret i hvedemel, æg og knuste nachos. Normalvis ville vi stege sådan en omgang i en ordentlig gang olie, men i stedet blev det blot sprayet med meget lidt olie.

Og vi blev i den grad positivt overrasket! Kyllingen var dejlig sprød og gjorde det helt perfekt i den her lækre burger. Vi er virkelig begejstrede for den her Cosori airfryer. Siden da har vi også lavet sød kartoffelfritter, laks og endda bagt i den. Den kan bruges til stort set alt, hvilket jo er så fedt.

LÆS OGSÅ: Klik her for flere aftensmadsopskrifter

Sprød nachosburger

Crispy chicken med mindre fedt

Nu har vi nævnt rigtig mange fordele ved en airfryer, men noget af det fedeste er altså, at man kan bruge mindre fedtstof. Vi kan jo ikke komme udenom, at en sprød kyllingeburger ofte indeholder en del fedtstof, da kyllingen jo skal steges i en masse olie for at blive sprød. Det er slet ikke nødvendigt her. Så det er bare fedt, at man ikke behøves at gå på kompromis med sprød kylling ved at skære ned på mængden af fedtstof.

Som sagt, så er mulighederne uendelige i en airfryer. Vi vidste heller ikke, at man kunne bage i dem. Så er det en god hjælpende hånd, som samtidig bruger mindre el og som tilbereder maden hurtigere.

Sprød nachosburger

En airfryer med flot design

Og så er designet på den jo også virkelig flot! Helt simpel og enkel. En maskine, som man gerne vil have til at stå fremme. Det er uden tvivl én af de flotteste på markedet efter vores mening. Den har touchskærm og generelt meget nem at betjene. Altså en maskine, hvor alle kan være med og det ikke kræver de store tekniske færdigheder.

Sprød nachosburger

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar