Squash-moussaka

Squash-moussaka
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på squash-moussaka med kødfyld, kartofler, squash og mornaysauce. En smagfuld hverdagsret for børn og voksne.

Ingrediensliste

  • Kødsauce til bund

  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 300 g. gulerod
  • 400 g. hakket oksekød
  • 3 spsk. tomatpure
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 1 stk. stødt spidskommen
  • 3 tsk. paprika
  • 1,5 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret oregano
  • salt/peber
  • Mornaysauce

  • 1,5 spsk. smør
  • 1,5 spsk. hvedemel
  • 3 dl. mælk
  • 0,5 tsk. stødt muskatnød
  • 75 g. revet mozzarella
  • salt/peber
  • Andet

  • 2 stk. bagekartoffel
  • 1 stk. squash
  • 75 g. revet mozzarella
  • 0,25 bundt forårsløg

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødder og riv groft på et rivejern.
  2. Varm en gryde op med fedtstof.
  3. Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder. Lad det sautere til grøntsagerne bliver bløde.
  4. Tilsæt så hakket oksekød. Rør godt rundt og lad det få farve over det hele.
  5. Tilsæt så tomatpure og vend det godt rundt. Lad det stege kort af.
  6. Tilsæt så hakkede tomater, smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden), krydderier og salt/peber. Tilsæt også et lille skvæt vand.
  7. Bring det i kog. Når det koger, så skrues der ned og det får lov til at simre, imens du gør det resterende klar.
  8. Nu til bechamelsaucen. Smelt smør i en gryde. Tilsæt hvedemel, når smør er smeltet og pisk med et piskeris, så der dannes en “melbolle”. Du kan evt. tage gryden af blusset, når du gør dette.
  9. Tilsæt nu lidt mælk ad gangen samtidig med, at der piskes. Fortsæt indtil alt mælk er tilføjet. Lad det hele koge op, så saucen bliver tyk. Tilsæt mozzarella og lad det smelte i saucen. Smag til med muskatnød samt salt/peber. Sæt saucen til side.
  10. Skræl kartofler og skær i skiver af 0,5 cm. Skyl squash og skær i tynde skiver. Drys kartofler og squash med lidt salt, så noget af væden trækker ud.
  11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  12. Find et ildfast fad. Smør det med lidt smør eller olie.
  13. Fordel kødfyldet i bunden.
  14. Top med et lag af kartofler, som overlapper hinanden en smule. Top med et lag squash ovenpå kartoflerne.
  15. Hæld bechamelsaucen udover.
  16. Sæt fadet ind i den forvarmet ovn og giv det 20 minutter.
  17. Tag herefter fadet ud. Drys med ost og giv det 25 minutter mere.
  18. Tag fadet ud og lad det trække 10 minutter, så retten lige kan samle sig inden servering. Hvis den serveres brandvarm, så kan den godt være lidt vandet. Så det er vigtigt, at den får lov til at trække.
  19. Server med forårsløg på toppen.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 4 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars kasserolle (til sauce)

Køb her

Ildfast fad, sort

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på squash-moussaka

Den lækreste squash-moussaka lavet med en bund af kødfyld, skiver af kartofler og squash, bechamelsauce og ost. En nem og smagfuld hverdagsret, som også er børnevenlig og for hele familien. Det her er blevet en favorit hos os. Især lige nu, hvor squash er i sæson. Så er det oplagt lige at tilføje et lag squash til den græske moussaka, som ellers normalt blot indeholder skiver af kartofler. Selve kødfyldet laves på hakket oksekød, grøntsager og tomat. Det giver en dejlig base til din mousaka.

Når først retten er samlet, så skal den ind i ovnen og passe sig selv. Det er derfor en nem hverdagsret, som ikke kræver det store. For at gøre det nemmere for sig selv, så kan man lave en stor portion af kødfyldet og fryse ned. Så kan man nemt samle sådan en omgang musaka her. Derudover kan du også købe en færdiglavet mornaysauce eller bechamelsauce, hvis du ikke vil ud i en hjemmelavet udgave.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med squash her

Squash-moussaka

Mousaka med squash og kartofler

Mousaka, moussaka eller musaka. Kært barn har mange navne og vi har efterhånden set det stavet på forskellige måder. Men uanset hvordan du staver det, så er mousaka med squash og kartofler en virkelig dejlig ret. Det er en meget mild ret, som på mange måder minder om en lasagne men med squash og kartofler i stedet for lasagneplader.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar