Tilmeld nyhedsbrev

Squashkage med vaniljefrosting

Squashkage med ostecreme

Squashkage med vaniljefrosting

Opskrift til 10 personer (Ø22 cm springform)

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Opskrift på en nem, lækker og svampet squashkage med den skønneste vaniljefrosting, som komplimenterer den krydrede smag rigtig godt. Squashkage minder meget om gulerodskage både i smag og konsistens, og det er jo slet ikke en skidt ting, for gulerodskage er en af de absolut bedste kager.

Ingrediensliste

Squashkage

  • 190 g. brun farin
  • 100 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1,5 tsk. kanel
  • 1/3 tsk. stødt muskatnød
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 3 æg
  • 2 dl. vand
  • 2,25 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 315 g. hvedemel
  • 210 g. squash

Vaniljefrosting

  • 300 g. naturel flødeost
  • 100 g. smør
  • 200 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Riv squash på et rivejern. Pres vandet ud af det. Dette gøres nemt ved at placere det i et viskestykke, hvorefter væsken presses ud. Sæt revet squash til side.
  2. I en skål blandes alle de tørre ingredienser: hvedemel, sukker, brun farin, vaniljesukker, kanel, muskatnød, bagepulver og natron. Rør det hele godt rundt.
  3. I en anden skål piskes alle de våde ingredienser sammen: vand, æg og olie.
  4. Vend nu de tørre ingredienser sammen med de våde. Vend det rundt med en dejskraber, indtil du har en ensartet dej.
  5. Vend til sidst revet squash i.
  6. Beklæd eller smør en springform (Ø22) og hæld din dej i.
  7. Bages på anden nederste rille i ovnen i ca. 45-55 minutter. Alt efter hvor kraftig din ovn er. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en tandstik, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis du kan gøre det, uden der kommer dej på, så er den færdig. Hvis den begynder at blive lidt mørkebrun på toppen (uden at den er færdig), så kan du dække den til med staniol under det sidste bagetid. Så undgår du, at den brænder på.
  8. Tag den ud af ovnen og lad den afkøle på en bagerist.
  9. Fjern formen.
  10. Nu skal frosting laves. I en skål piskes smør, vaniljesukker, flødeost og flormelis indtil du har en ensartet cremet masse.
  11. Når kagen er afkølet halveres den på midten. Skær den evt. til, hvis den er hævet for meget op. Smør creme både imellem og ovenpå kagen. Pynt evt. med hakkede valnødder på toppen.

Bedøm denne ret

Squashkage med ostecreme

Den absolut bedste squashkage med vaniljecreme. Den her kage minder på mange måder om den klassiske gulerodskage, da den også har den her krydrede smag, som gulerodskagen har. Vi bager altid med squash, når squashsæsonen i Danmark tager fart. Vi kommer fra en lille by på landet og her kunne man ved nogle vejkante købe kæmpe squash, som var tredobbelt så store, som dem man køber i butikkerne. Så der blev bagt squashkage i store mængder til stor glæde for venner og familie. Så hvis du undrer dig over hvad du kan bruge squash til, så vil vores første bud altid være en nem, svampet og lækker squashkage.

LÆS OGSÅ: Gulerodskage med fuldkornsmel

Squashkage med ostecreme

Squashkage med ostecreme

Squashkage med olie eller smør?

Vi bager altid vores kage med olie. Det giver en svampet og lækker kage. Men du kan sagtens bytte olien ud med smeltet smør, hvis du hellere vil det. Du bruger bare 250 g. smeltet smør i stedet. Det giver også et rigtig godt resultat.

Vi vil vove at påstå, at det her er opskriften på verdens bedste squashkage med ostecreme.  Det er i hvert fald den opskrift vi har brugt år efter år. Og den fejler bare aldrig. Man får altid den absolut bedste kage.

Squashkage med ostecreme

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej Mummum

    Jeg er i gang med at bage jeres kage, og lige nu er jeg ved at lave vaniljefrostingen, men den er meget flydende, og det kan jeg ikke rigtigt forstå. Skal den være det?

    Mvh. Laura

    1. Hej Laura

      Nej, det skal den ikke være! Var din smør meget blød? Og brugte du rigtig smør?
      Du kan evt. sætte den på køl. Så skulle den gerne samle sig en smule og så kan du smøre den på 🙂

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven