Stegt pak choi

Stegt pak choi
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

2 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

7 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på stegt pak choi kål. Du får en nem guide til tilberedning af pak choi her, som smager skønt til risretter, gryderetter osv.

Ingrediensliste

  • 2 stk. pak choi
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 tsk. sesamfrø
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Varm en pande op uden fedtstof.
  2. Kom sesamfrø på og rist til de er lysebrune. Tag dem herefter fra i en skål.
  3. Skyl pak choi og skær over på midten.
  4. Varm olie på panden ved høj varme.
  5. Kom pak choi på og steg i cirka 1-2 minutter på hver side.
  6. Når pak choi vendes krydres der med salt og peber.
  7. Drys med de ristede sesamfrø og server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på stegt pak choi

Her får du en nem måde at lave stegt pak choi på. Måske du tænker pak choi – a hva’ for noget? Pak choi eller Bok choy, som grøntsagen også kaldes er en type af kinakål, som bruges i, især asiatiske retter. Efter vi har haft måltidskasse, så fik vi det en del, da det ofte indgik i retter derfra. Nu kan det også købes i stort set alle supermarkeder. Vi har i hvert fald set det i både Føtex, Meny, Brugsen og Coop365. Så det er altså en grøntsag, som er blevet mere populær. Vi bruger den ofte i wokretter eller bare som stegt som her.

Stegt pak choi fungerer nemlig vildt godt som hurtigt tilbehør til aftensmaden, hvis du lige står og mangler noget grønt. Ofte hvis vi får en gryderet eller noget kød af en art, så står man og mangler et grønt indslag. Vi forsøger nemlig gerne altid at lade grøntsager indgå i aftensmaden på den ene eller anden anden måde. Der er stegt pak choi eller stegt bok choy altså genialt. Det steges bare lige på panden og så krydres det med salt og sesamfrø.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med pak choi her

Stegt pak choi

Pak choi tilberedning

Hvis pak choi er ny for dig, så er du måske også i tvivl om tilberedning. At stege grøntsagen er en af de nemmeste måder at tilberede grøntsagen på. Tricket er, at den skal steges godt af, men den skal stadigvæk beholde noget bid. Sådan synes vi, at den smager bedst. Det er en meget mild grøntsag, som ikke har en kraftig smag. Den er derfor god bare med lidt salt, sesam og evt. lidt sojasauce på. Simpelt, men virkelig lækkert.

Det smager skønt til en gryderet, men er også godt til en nudelsalat, til en risret eller lignende. Man kan også servere med teriyakisauce på. Dét bruger vi faktisk også ofte ovenpå. Så laver vi en bowl med ris i bunden, stegt kylling og så stegt pak choi og evt. andre grøntsager ovenpå.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar