Stuvede grøntsager

Stuvede grøntsager
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en omgang stuvede grøntsager i en hvid sovs. Server de stuvede ærter og gulerødder til karbonader, frikadeller osv.

Ingrediensliste

  • 3 stk. gulerod
  • 300 g. frosne ærter
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 5 dl. vand
  • 2 dl. mælk
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Sæt vand over at koge til gulerødder.
  2. Skræl og snit gulerødder i tern.
  3. Giv gulerødder et opkog på 3-4 minutter. Kom de frosne ærter i halvvejs og lad dem koge med.
  4. Si vandet fra og lad det dryppe af.
  5. Opløs bouillonterning i kogende vand.
  6. Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel. Pisk det godt og lad det varme godt igennem uden at tage farve.
  7. Lidt efter lidt tilsættes bouillonvand under kraftig omrøring.
  8. Tilsæt mælk fortsat under omrøring.
  9. Når den rette tykkelse er nået, må sovsen gerne småsimre i 5-10 minutter.
  10. Tilsæt ærter og gulerødder og vend i sovsen.
  11. Smag til med salt og peber.
Bedøm denne ret

Opskrift på stuvede grøntsager

En omgang stuvede grøntsager er det lækreste tilbehør til en omgang karbonader, frikadeller, hamburgerryg eller stegt kylling. Det er nemt at lave og du kan bruge præcis de grøntsager, som du har lyst til. Den mest klassiske udgave er dog denne med ærter og gulerødder. En omgang stuvede grøntsager, som er lavet på en opbagt hvid sovs, hvor der så er kommet gulerødder og ærter i. Når man har styr på den opbagte sovs, så er det ingen sag at lave stuvede grøntsager i alle afskygninger. Man kan også lavede stuvede porre, stuvet hvidkål osv. Som sagt, så kan man stuve nærmest alle grøntsager.

Det er sådan en rigtig efterårsret eller ret til de køligere måneder. Der er intet som en omgang karbonader, kogte kartofler og så sådan en portion her. Det er mormormad, når det er bedst. Lige et drys frisk persille ovenpå, så har du sådan en god omgang aftensmad.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på tilbehør til aftensmaden her

Stuvede grøntsager

Stuvede ærter og gulerødder

Stuvede ærter og gulerødder er nok én af de stuvninger, som man oftest hører om. De “hører jo sammen” med en omgang sprøde karbonader, da det ofte er den sovs, som man får serveret dertil. Selvom man ofte forbinder stuvede ærter og gulerødder med karbonader, så smager det også godt til andre ting. Det kunne være til en portion frikadeller, til et stykke stegt kylling, hamburgerryg eller lignende. Det er også godt til en butterdejsstang med laks og spinat.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar