Sund pizza
Forberedelsestid
15 minutterTilberedelsestid
20 minutterSamlet tid
35 minutterBeskrivelse
Opskrift på en sund og proteinrig pizzabund lavet på havregryn og æg blandt andet. Den mætter godt og er super nem at lave.
Ingrediensliste
-
Pizzabund
- 250 g. havregryn
- 350 g. hytteost
- 4 stk. æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
-
Andet
- 200 g. pizzasauce
- 50 g. pepperoni
- 50 g. skinkestrimler
- 200 g. frisk mozzarella
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Alle ingredienserne hældes op i en skål. Herefter bruges en stavblender indtil du har en ensartet dej. Hvis dejen virker for tynd, tilsæt da lidt mere havregryn. Lad dejen trække 5-10 min.
- Gør en bageplade klar med bagepapir. Put halvdelen af dejen midt på bagepapiret (du kan også lave én stor pizza på hele bagepladen og bruge alt dejen). Hæld en lille skål op med vand. Dyp dine fingre i vandet og brug fingrene til at fordele dejen ud til en cirkel på bagepladen. Når man gør sine hænder våde, så er det meget nemmere at fordele dejen.
- Bag bunden i 10 minutter.
- Tag bunden ud og fordel tomatsauce, ost og ønsket fyld.
- Bag pizzaen i 7-8 minutter.
- Tag den ud og lad den køle en smule af inden den serveres.
Sund og nem opskrift på pizza
En nem og lækker opskrift på en sund pizza, hvor pizzabunden er lavet af æg, havregryn og hytteost. Den er super nem at lave og giver dig en fast bund, som du kan toppe med dit yndlingsfyld. Du får selvfølgelig ikke en super sprød bund, som man normalvis får, når man laver pizza, men det er et super godt alternativ.
Bunden er fyldt med protein fra æg, hytteost og havregryn. Den mætter godt og er derfor perfekt som et sundere alternativ til en almindelig pizzadej.
LÆS OGSÅ: Koldhævet pizza
Hvilken pizzasauce kan I anbefale?
Vi bruger en pizzasauce fra mærket Mutti. Det er en naturlig pizzasauce, hvor der ikke er tilsat sukker og andre sødestoffer. Det er den absolut bedste pizzasauce. Ellers kan du også lave en hjemmelavet version. Det finder du en opskrift på her.
FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også påInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
kan man bruge skyr eller andet i stedet for hytteost?? kan bare ikke lide smagen af hytteost…
Man kan bruge neutral skyr 🙂
Kh
Simpelthen genial opskrift!
Både som boller og som pizzabund.
Kom 1 spsk pizzakrydderi i dejen.
Blev supergodt 👍🍕🧡
Hej Sacha,
Dejligt at høre!
KH
Hvor mange kacl er der i pizza bunden?
Hej michelle,
Det har vi desværre ikke udregnet 🙂 Men du kan indtaste ingredienserne i Myfitnesspal, Lifesum, Cronometer eller et andet kalorietællingsprogram.
Kh
Jeg har udregnet kcal til at være 1468 kcal i opskriften
Kan man bruge græsk yoghurt i stedet? 🙂
Hej Sarah
Det har vi ikke prøvet, vi har prøvet med skyr og det kan man godt 😉 Så vi vil tro, at du også sagtens kan bruge græsk yoghurt!
Kan man bruge dejen til mini pizzaer og fryse dem ned?
Hej Emma,
Sagtens 🙂
Kh
Hej. Er det på nogen måde muligt at få bunden sprød? Jeg oplevede at bunden var blød efter forbagning og efter fyldet blev den rimelig sjappet. Dejen var på ingen måde våd da vi kom den på bageplader. Har vi lavet en fejl da vi lavede den?
Hej Cecilie,
Hvad for noget fyld puttede i på og hvilken ost brugte i? Jo mere fyld i kommer på, jo sværere har den ved at blive ordentligt sprød. Sørg også for at dræne ost godt, hvis i bruger frisk mozzarella 🙂
Kh