Sundere pizzabund

sund pizza

Sund pizza

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en sund og proteinrig pizzabund lavet på havregryn og æg blandt andet. Den mætter godt og er super nem at lave.

Ingrediensliste

 • Pizzabund

 • 250 g. havregryn
 • 350 g. hytteost
 • 4 æg
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. salt
 • Andet

 • 1 glas pizzasauce
 • 50 g. pepperoni
 • 50 g. skinke
 • 200 g. mozzerellaost

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Alle ingredienserne hældes op i en skål. Herefter bruges en stavblender indtil du har en ensartet dej. Hvis dejen virker for tynd, tilsæt da lidt mere havregryn. Lad dejen trække 5-10 min.
 2. Gør en bageplade klar med bagepapir. Put halvdelen af dejen midt på bagepapiret (du kan også lave én stor pizza på hele bagepladen og bruge alt dejen). Hæld en lille skål op med vand. Dyp dine fingre i vandet og brug fingrene til at fordele dejen ud til en cirkel på bagepladen. Når man gør sine hænder våde, så er det meget nemmere at fordele dejen.
 3. Bag bunden i 10 minutter.
 4. Tag bunden ud og fordel tomatsauce, ost og ønsket fyld.
 5. Bag pizzaen i 7-8 minutter.
 6. Tag den ud og lad den køle en smule af inden den serveres.

Bedøm denne ret

Sund og nem opskrift på pizza

En nem og lækker opskrift på en sund pizza, hvor pizzabunden er lavet af æg, havregryn og hytteost. Den er super nem at lave og giver dig en fast bund, som du kan toppe med dit yndlingsfyld. Du får selvfølgelig ikke en super sprød bund, som man normalvis får, når man laver pizza, men det er et super godt alternativ.

Bunden er fyldt med protein fra æg, hytteost og havregryn. Den mætter godt og er derfor perfekt som et sundere alternativ til en almindelig pizzadej.

LÆS OGSÅ: Koldhævet pizza

sund pizza sund pizza

Hvilken pizzasauce kan I anbefale?

Vi bruger en pizzasauce fra mærket Mutti. Det er en naturlig pizzasauce, hvor der ikke er tilsat sukker og andre sødestoffer. Det er den absolut bedste pizzasauce. Ellers kan du også lave en hjemmelavet version. Det finder du en opskrift på her.

sund pizza

FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også påInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

   1. Simpelthen genial opskrift!
    Både som boller og som pizzabund.
    Kom 1 spsk pizzakrydderi i dejen.
    Blev supergodt 👍🍕🧡

  1. Hej michelle,

   Det har vi desværre ikke udregnet 🙂 Men du kan indtaste ingredienserne i Myfitnesspal, Lifesum, Cronometer eller et andet kalorietællingsprogram.

   Kh

  1. Hej Sarah

   Det har vi ikke prøvet, vi har prøvet med skyr og det kan man godt 😉 Så vi vil tro, at du også sagtens kan bruge græsk yoghurt!

 1. Hej. Er det på nogen måde muligt at få bunden sprød? Jeg oplevede at bunden var blød efter forbagning og efter fyldet blev den rimelig sjappet. Dejen var på ingen måde våd da vi kom den på bageplader. Har vi lavet en fejl da vi lavede den?

  1. Hej Cecilie,

   Hvad for noget fyld puttede i på og hvilken ost brugte i? Jo mere fyld i kommer på, jo sværere har den ved at blive ordentligt sprød. Sørg også for at dræne ost godt, hvis i bruger frisk mozzarella 🙂

   Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag