Koldhævet pizzadej

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 timer

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på hjemmelavet, italiensk og koldhævet pizzadej, som giver en sprød pizzabund. Den her pizzadej er nem, hurtig og langtidshævet. Den kræver hverken æltning, røremaskine eller surdej. Det tager 5 minutter at røre dejen sammen og så skal den bare stå i køleskabet, indtil den skal bruges. Det er den nemmeste og bedste hjemmelavet pizza.

Ingrediensliste

  • 215 g. vand
  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 315 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer, men den kan sagtens holde sig på køl i 2-3 dage.
  2. Start med at røre gæren ud i vandet.
  3. Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt.
  4. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer. Den kan sagtens stå i køleskabet 2-3 dage, så du kan lave den i god tid.
  5. Næste dag. Tag din dej ud af køleskabet 2 timer inden den skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Drys godt med mel og placer bollerne her. Drys med lidt mel ovenpå. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem ligge på køkkenbordet og hæve i 2 timer.
  6. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller så meget din ovn kan trække. Sæt en bageplade ind i ovnen, så den også bliver varmet op.
  7. Nu skal du forme dine pizzaer. Tag først den ene klump dej og tag godt med mel på bordet og på dejen. Brug dine hænder og fingre til at forme pizzadejen. Undgå at bruge en kagerulle. Du kan rulle længere ned i det her indlæg og se en video af hvordan vi ruller dem ud. Placer hver pizzadej på et stykke bagepapir.
  8. Fordel herefter tomatsauce og ønsket fyld.
  9. Skru ovnen ned på 230 grader.
  10. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen + bagepapir over på den varme bageplade.
  11. Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min, alt efter hvor kraftig din ovn er. Når kanterne er gyldne, så er den færdig.
  12. Bag kun én pizza af gangen.
Bedøm denne ret

Opskrift på koldhævet pizzadej

Den bedste og nemmeste opskrift på hjemmelavet, nem og koldhævet pizzadej, som ikke kræver æltning eller røremaskine. Den kræver derimod blot tid i køleskabet. Dejen er langtidshævet og den kan sagtens stå i køleskabet i 3-4 dage, det bliver den faktisk kun bedre af. Det er en super nem opskrift på hjemmelavet pizzadej, som giver en sprød pizzabund ligesom dem man får i Italien. Den her koldhævede pizzadej er uden tvivl verdens bedste opskrift på pizzadej. 

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet tomatsauce

Sprød pizzabund

Den her opskrift på hjemmelavet pizzadej giver en sprød, luftig og lækker pizzabund. Den er nem at lave, da den også indeholder få ingredienser. Vi køber aldrig færdiglavede pizzabunde mere efter at vi har prøvet denne.

Pizzadej – durummel eller tipo 00?

Der er mange forskellige opskrifter på pizzadej derude. Nogle bruger durummel, andre tipo 00. Men hvad er det egentlig tipo 00 mel er? Tipo 00 hvedemel er italiensk hvedemel, som giver en sprødt bagværk. Den er derfor super god at bruge i pizzabagningen.

Vores opskrift er med ganske almindelig hvedemel og den er super god! Men hvis du gerne vil give den lidt ekstra sprødhed, så skal du i stedet bruge tipo 00 hvedemel. Det er dog ikke altid, at man kan få det i mindre supermarkeder, men kan du få fat i det, så brug det.

Opskrift på pizzadej der ikke kræver æltning og er koldhævet

Hjemmelavet pizzadej

Den her opskrift på pizzadej er lækker, nem, hurtig og uden tvivl den bedste. Du får sådan en rigtig god, ægte italiensk pizzadej, hvor bunden bliver super sprød.

Opskrift på pizzadej der ikke kræver æltning og er koldhævet

Udrulning af din pizza – kagerulle eller ej?

Når vi former vores pizzadeje, så bruger vi aldrig en kagerulle til at rulle ud. Når du ruller dem ud, så fjerner du alt luften og de luftbobler, som er blevet skabt i dejen. Vi bruger derfor vores fingre og bagsiden af hånden til at forme. Hvis du ruller længere ned, så har vi lavet en video, som viser det.

Tippet bag er, at bruge rigeligt med mel, når den formes. Inden man placerer dejen på bagepapiret, så ryster man den lige fri for mel.

Opskrift på pizzadej der ikke kræver æltning og er koldhævet

Pizza på pizzasten – er det nødvendigt?

Hvis man vil gøre sin pizza endnu mere sprød, så kan man bruge et bagestål. Vi har selv et fra Bagestålet.dk, som vi bruger en gang imellem. Det er dog ikke en nødvendighed og man kan sagtens bruge en helt almindelig bageplade. Og det fungerer super! Man kan sagtens lave en sprød og lækker pizza uden en pizzasten. En pizzasten er blot luksus, hvis man vil gøre den endnu bedre.

Når man bruger bagepladen som “pizzasten”, så husk altid at varme bagepladen op i ovnen, når du tænder den. Pladen skal være rygendes varm. Form pizzaerne og placer dem på et stykke bagepapir, så man nemt kan rykke bagepapiret hen på den varme bageplade. Det fungerer altid for os.

den bedste pizza

Langtidshævning/Koldhævning af pizzadej

Det mest fantastiske ved denne opskrift på pizzadej er, at den er koldhævet og langtidshævet. Hvis du ikke har prøvet koldhævning før, så er det på tide! Koldhævning vil egentlig sige, at din dej får lov til at hæve i køleskabet. Det gør, at den får tid til at udvikle sig og udvikler derfor en meget dybere smag. Det giver en langtidshævet pizzadej, som bliver super sprød.

Denne dej tager 5 minutter at røre sammen og kan sagtens holde sig i køleskabet 3-4 dage. Den bliver faktisk kun bedre af at stå et par dage i køleskabet. Man skal blot huske at tage den ud 2 timer inden den skal bruges, forme den og så lade den hæve de 2 timer ved stuetemperatur.

LÆS OGSÅ: Pizza Blanco – Hvid pizza med pesto

pizza opskrift

Kan min pizzadej hæve mere end 24 timer?

Ja, din koldhævet dej kan holde sig på køl i 2-3 dage. Der er brugt en meget lille mængde gær til dejen, som udvikler sig langsomt på køl.

Hvad er forskellen på en koldhævet pizzadej og en almindelig pizzadej?

Vi koldhæver pizzadejen for at udvikle smagen på dejen. Bunden bliver mere luftig, saftig og får en mere sammenhængende krumme. Vi kan smage stor forskel på en koldhævet pizzadej kontra en almindelig pizzadej, som har hævet 1 time.

Skal jeg bruge et bagestål til min koldhævet pizzadej?

Nej, du kan sagtens bare bruge din bageplade, som varmes op. Så fungerer den som en pizzasten. Det har vi gjort i mange år inden vi fik en pizzasten. Men vi kan varmt anbefale at investere i en pizzasten.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Lisbeth

      Vi har selv prøvet at udskifte halvdelen med fuldkornsdurummel og det fungerede fint 🙂

      Knus

    1. Hej Carina

      Det er ikke noget vi har forsøgt os med. Du kan prøve at give det et skud! Men mon ikke man kan 😉

      Knus

  1. Jeg har haft en pizzasten, som desværre knækkede. Af nød brugte jeg en bageplade, som jeg vendte med bunden op af, sat på nederste rille, på undervarme+varmluft, og på max grader (pizza-programmet, kalder vi der herhjemme?). Varmede den godt op, lige som min sten. Resultatet er at det er mindst lige så godt, hvis ikke bedre. Synes bedre jeg kan lave flere pizzaer, inden varmen går tabt. Med stenen synes jeg den tabte “energien” er 3.-4. pizza. Så ?for bagepladen, man alligevel har liggende ??

  2. Hej. Har i prøvet at bage det som en hel bradepande pizza? ? Jeg skal lave pizza til 10 prs. Så jeg vil skulle bage mange hvis det bare er alm str.

    1. Hej Hannah
      Ja, vi har lavet en bradepande før. Vi lavede bare en bradepande frem for to almindelige størrelser. Så vi vil anbefale at du ganger opskriften med 2 eller 3 og laver 2-3 bradepander 😉

      Knus

  3. Vil du mene man kan bruge denne opskrift på evt burgerboller? Har nemlig for meget dej og kunne godt bruge nogle boller til burgere 🙂

  4. Hej med Jer,

    Kan man godt lade dejen hæve i køleskabet 22 timer i stedet for 15-18? Vil nemlig gerne lave pizzaer i morgen, men pga. andre planer har jeg kun tid til at lave dejen kl. 18 i aften, og det ville så betyde meget tidlig aftensmad, hvis dejen maks må hæve de 18 timer i køleskabet 🙂

    1. Hej Sofie,

      Det kan du sagtens! Vi har før haft dejen til at stå i køleskabet i 2-3 dage 🙂 Det bliver den faktisk kun bedre af!

      Knus

  5. Jeg afprøvede selv opskriften idag! Nøøøøj sikke en god pizzabund! ?? Og sindsyg let at håndtere dejen☺️
    Bliv endelig ved med alle disse gode opskrifter ?

    1. Hej Ida
      Det var bare SÅ godt at høre 😉 Dejligt! Vi er så enige med dig – den nemmeste og BEDSTE bund!
      Rigtig god weekend til dig!
      Knus

    1. Hej Anne,

      Det er desværre ikke noget vi har den store erfaring med. Men vi ved, at man kan fryse dej. Den skal nok fryses ned inden hævning og så tages op om morgenen, hvis den skal bruges om aftenen. Men igen, det er ikke noge vi har store erfaringer med 🙂

  6. Hej, hvis man nu ønsker at fryse dejen ned. Hvornår i processen skal man så gøre det, for at få det bedste resultat?

    1. Hej Henriette,

      Uhh, vi sige inden den er hævet og så skal du tage den ud om morgenen, hvis den skal bruges om aftenen. Men det er ikke noget vi selv har prøvet, så ved ikke hvordan resultatet bliver.

      Men du kan lave dejen og have den til at stå i køleskabet i 2-3 dage, hvis det er fordi du er i tidspres.

      1. Kære,

        Bliver pizza bunden mere fugtig hvis jeg bruger bagepapir på pizzastenen.

        Tak og god weekend.

        Med venlig hilsen
        Vibeke

  7. Hej,
    Tak fordi I vil dele denne opskrift på pizzadej, det ser lækkert ud 🙂 Jeg har tænkt mig at lave den i morgen og vil lige være sikker på, at jeg har forstået fremgangsmåden rigtigt. Vil det sige at jeg først skal tage skålen med dej ud af køleskabet og lade den stå ude i 2 timer, derefter tage dejen ud af skålen og forme to boller og dernæst lade dem hæve 1,5-2 timer inden pizza kommes i ovnen?
    Vh Maria

    1. Hej Maria,

      Nej, du tager skålen ud af køleskabet, former 2 boller og dernæst lader du bollerne hæve i 1,5 – 2 timer inden der kommes fyld på 🙂 Så de skal kun hæve én gang, når de kommer ud af køleskabet.

      Kh

  8. Seriøst ?

    Det er vand, gær, mel og salt… hvordan kan det smage så godt ?!?!

    Jeg har altid købt min pizzadej færdig i supermarkedet, og tænkt, det er super, det kan jeg ikke selv gøre bedre, MEN det kunne jeg så sagtens.

    Tak for den her opskrift. Jeg kommer aldrig til at købe færdig pizzadej igen. Den er SÅ go!

    1. Hej Kamilla,

      Ja lige præcis. Vi har det på samme måde som dig og så er det så nemt! Tak for din besked og feedback – det sætter vi stor pris på!

      Kh

    1. Hej Camilla,

      Vi vil ikke anbefale det, da de så ikke får lige meget varme over og under. Du kan risikere at få en blød bund på den ene og en sprød bund på den anden. Hvis du er ligeglad med det, så kan du bare gøre det 🙂

      Kh

  9. afhænger gæret ikke af hvor lang tid den hæver og ikke hvor mange personer der er til?

    Kan det passe man skal gange gær op ? Kan i huske hvad det er man normalt bruger som mel til at rulle på den giver bunden en slags sprødhed eller sådan lidt ru-agtigt bund?

    1. Hej Thomas,

      Når den skal koldhæve, så ville vi bruge samme mængde gær og ikke gange op 🙂
      Er rimelig sikker på, at det er majs semolina 🙂

      Kh

      1. Ved du evt hvor det kan købes henne eller hvad man skal søge efter?

        Okay så prøver jeg med de 5g gær 🙂

  10. Hej du!
    Sikke en fantastisk opskrift! Herhjemme er de blevet så populære, at vi står for at lave en bunke bunde til en “bland selv pizza” aften. Derfor tænkte jeg på, om de kan forbages om morgenen og man så kommer fyldet på om aftenen?

    Kh

    1. Hej Nicoline,

      Dejligt at høre! Vi har desværre ikke prøvet at forbage dem, men giv endelig besked, hvis du prøver det af!

      Kh

    1. Hej,

      Det kan du godt ja. Bare søg på google “frisk gær omregnet til tørgær”, så kan du finde en konverter, der omregner det 🙂

      Kh

  11. Hej,

    Dejlig nem opskrift!

    Men hvis jeg nu vil lave pizza til i aften, hvor meget gær skal der så i? Og hvad med hævetiden?

  12. Hej
    Jeg har lavet mine pizza igår og de så så fine id men af en eller anden grund blev dejen ret sej og gummi. Hvad kan grunden være til dette ? Har jeg æltet den for meget eller ?

    1. Hej Nina,

      Den skulle gerne blive lidt sej i det, da glutenstrukturen udvikles natten over. Det er med til at gøre sådan, at når du strækker pizzaen ud, så kommer der ikke huller 🙂

      Kh

  13. Jeg ville lige dele at jeg forbagte pizzabundende fordi jeg skulle lave 15+ med gæster i huset. Og det var bestemt en success!
    På trods af snyd med en kagerulle, de fik bare lov til at hæve efter udrulningen i et kvarters tid.

  14. Hejsa ☺️
    Vi skal have spise pizza onsdag. Torsdag skal vi på tur med madpakker hvor jeg drømmer om at tage friske pizzasnegle med. Jeg tænker på at lave halvdelen af dejen til pizzasnegle. Tanken er at “fylde” dem onsdag, smide dem i køleskabet igen og først bage dem torsdag morgen. Kan jeg mon det eller er det helt skørt? 🤔 🙈

    1. Hej Nana,

      Nej, det kan du godt. Men du skal fylde dem i det du laver dejen. Lav dejen, fyld dem og form dem. Kom i køleskabet og bag morgenen efter. Husk at tage dem ud 2 timer før, inden de bages <3

      Kh

  15. Tak for en virkelig god opskrift på pizzadej.
    Jeg kunne godt tænkte mig at lave den på surdej.
    Tror I man i så fald skal bytte gæren helt ud med surdej, eller stadigvæk tilsætte en smule gær?

    1. Hej,

      Åh, det har vi desværre ikke erfaring med i den her opskrift. Men du burde kunne bruge ren surdej. Hvor meget er jeg dog lidt i tvivl om 🙂

      Kh

Skriv en kommentar