Tilmeld nyhedsbrev

Verdens bedste pizzadej – Koldhævet og æltefri

Verdens bedste pizzadej – Koldthævet og æltefri

Verdens bedste pizzadej – Koldhævet og æltefri

Opskrift til 2 stk. medium pizzaer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 timer

Samlet tid

15 timer og 5 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på verdens bedste koldhævet pizzadej, som hverken kræver æltning, røremaskine eller surdej. Det tager 5 minutter at røre dejen sammen og så skal den bare stå i køleskabet, indtil den skal bruges. Det er den nemmeste og bedste hjemmelavet pizza.

Ingrediensliste

  • 215 g. vand
  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 315 g. hvedemel

Fremgangsmåde

1. Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer.
2. Start med at røre gæren ud i vandet.
3. Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt.
4. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer.
5. Næste dag. Tag din dej ud af køleskabet 2 timer inden den skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Lad dem ligge på køkkenbordet og hæve i 1,5 – 2 timer.
6. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller så meget din ovn kan trække. Sæt en bageplade ind i ovnen, så den også bliver varmet op.
7. Rul dine pizzadeje ud til pizzaer og placer dem på hver deres stykke bagepapir. Fordel herefter tomatsauce og ønsket fyld.
8. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen hen på bagepladen.
9. Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min, alt efter hvor kraftig din ovn er.

Bedøm denne ret

Den absolut nemmeste opskrift på verdens bedste pizzadej, som ikke kræver æltning eller røremaskine. Den kræver derimod blot tid i køleskabet. Den skal langtidshæves og den kan sagtens stå i køleskabet i 3-4 dage, det bliver den faktisk kun bedre af. Det er en super nem opskrift på hjemmelavet pizzadej, som giver en sprød pizzabund ligesom dem man får i Italien.

Et tip er at rulle bundene ud i rigeligt durummel. Herefter så ryster man dem lige fri for mel, inden de placeres på et stykke bagepapir. Har du en pizzasten eller en bagesten, så er det endnu bedre, men det fungerer også fint med en bageplade.  

Vi bruger altid denne opskrift på pizzadej, da det efter vores mening er verdens bedste – og ikke mindst nemmeste. Det tager 5 minutter at røre dejen sammen og så har vi den bare til at stå i køleskabet indtil den skal bruges. Nemmere bliver det altså ikke og vi har aldrig fået bedre hjemmelavet pizza før. Dét er verdens bedste pizza. 

Et lille tip

Vi har ofte denne dej stående i vores køleskab. På den måde kan vi hurtigt lave en sprød og lækker pizzabund, et hurtigt madbrød eller blot sprøde flutes til aftensmaden. Det er altså bare hammer smart – og hold nu op, så lækkert det er med nybagt brød.

LÆS OGSÅ: Pizza Blanco – Hvid pizza med pesto

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven