Tilmeld nyhedsbrev

Verdens bedste pizzadej – Koldhævet og æltefri

Verdens bedste pizzadej – Koldthævet og æltefri

Verdens bedste pizzadej – Koldhævet og æltefri

Opskrift til 2 stk. medium pizzaer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 timer

Samlet tid

15 timer og 5 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på verdens bedste koldhævet pizzadej, som hverken kræver æltning, røremaskine eller surdej. Det tager 5 minutter at røre dejen sammen og så skal den bare stå i køleskabet, indtil den skal bruges. Det er den nemmeste og bedste hjemmelavet pizza.

Ingrediensliste

  • 215 g. vand
  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 315 g. hvedemel

Fremgangsmåde

1. Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer.
2. Start med at røre gæren ud i vandet.
3. Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt.
4. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer.
5. Næste dag. Tag din dej ud af køleskabet 2 timer inden den skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Lad dem ligge på køkkenbordet og hæve i 1,5 – 2 timer.
6. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller så meget din ovn kan trække. Sæt en bageplade ind i ovnen, så den også bliver varmet op.
7. Rul dine pizzadeje ud til pizzaer og placer dem på hver deres stykke bagepapir. Fordel herefter tomatsauce og ønsket fyld.
8. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen hen på bagepladen.
9. Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min, alt efter hvor kraftig din ovn er.

Bedøm denne ret

Opskrift på pizzadej der ikke kræver æltning og er koldhævet

Den absolut nemmeste opskrift på verdens bedste pizzadej, som ikke kræver æltning eller røremaskine. Den kræver derimod blot tid i køleskabet. Den skal langtidshæves og den kan sagtens stå i køleskabet i 3-4 dage, det bliver den faktisk kun bedre af. Det er en super nem opskrift på hjemmelavet pizzadej, som giver en sprød pizzabund ligesom dem man får i Italien.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet tomatsauce

Pizzadej – durummel eller tipo 00?

Der er mange forskellige opskrifter på pizzadej derude. Nogle bruger durummel, andre tipo 00. Men hvad er det egentlig tipo 00 mel er? Tipo 00 hvedemel er italiensk hvedemel, som giver en sprødt bagværk. Den er derfor super god at bruge i pizzabagningen.

Vores opskrift er med ganske almindelig hvedemel og den er super god! Men hvis du gerne vil give den lidt ekstra sprødhed, så skal du i stedet bruge tipo 00 hvedemel. Det er dog ikke altid, at man kan få det i mindre supermarkeder, men kan du få fat i det, så brug det.

Udrulning af din pizza – kagerulle eller ej?

Når vi former vores pizzadeje, så bruger vi aldrig en kagerulle til at rulle ud. Når du ruller dem ud, så fjerner du alt luften og de luftbobler, som er blevet skabt i dejen. Vi bruger derfor vores fingre og bagsiden af hånden til at forme. Hvis du ruller længere ned, så har vi lavet en video, som viser det.

Tippet bag er, at bruge rigeligt med mel, når den formes. Inden man placerer dejen på bagepapiret, så ryster man den lige fri for mel.

Er det nødvendigt med pizzasten?

Vi har personligt ikke en pizzasten. Vi vil super gerne have en, men på nuværende tidspunkt bager vi vores pizza på en helt almindelig bageplade. Og det fungerer super! Man kan sagtens lave en sprød og lækker pizza uden en pizzasten. En pizzasten er blot luksus, hvis man vil gøre den endnu bedre.

Når man bruger bagepladen som “pizzasten”, så husk altid at varme bagepladen op i ovnen, når du tænder den. Pladen skal være rygendes varm. Form pizzaerne og placer dem på et stykke bagepapir, så man nemt kan rykke bagepapiret hen på den varme bageplade. Det fungerer altid for os.

Koldhævning

Det mest fantastiske ved denne opskrift på pizzadej er, at den er koldhævet. Hvis du ikke har prøvet koldhævning før, så er det på tide! Koldhævning vil egentlig sige, at din dej får lov til at hæve i køleskabet. Det gør, at den får tid til at udvikle sig og udvikler derfor en meget dybere smag.

Denne dej tager 5 minutter at røre sammen og kan sagtens holde sig i køleskabet 3-4 dage. Den bliver faktisk kun bedre af at stå et par dage i køleskabet. Man skal blot huske at tage den ud 2 timer inden den skal bruges, forme den og så lade den hæve de 2 timer ved stuetemperatur.

Det er verdens nemmeste pizzadej, hvis du spørger os. Og vi har aldrig fået bedre hjemmelavet pizza end denne.

LÆS OGSÅ: Pizza Blanco – Hvid pizza med pesto

Følg også med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Jeg har haft en pizzasten, som desværre knækkede. Af nød brugte jeg en bageplade, som jeg vendte med bunden op af, sat på nederste rille, på undervarme+varmluft, og på max grader (pizza-programmet, kalder vi der herhjemme😉). Varmede den godt op, lige som min sten. Resultatet er at det er mindst lige så godt, hvis ikke bedre. Synes bedre jeg kan lave flere pizzaer, inden varmen går tabt. Med stenen synes jeg den tabte “energien” er 3.-4. pizza. Så 👍for bagepladen, man alligevel har liggende 😊👏

  2. Hej. Har i prøvet at bage det som en hel bradepande pizza? ? Jeg skal lave pizza til 10 prs. Så jeg vil skulle bage mange hvis det bare er alm str.

    1. Hej Hannah
      Ja, vi har lavet en bradepande før. Vi lavede bare en bradepande frem for to almindelige størrelser. Så vi vil anbefale at du ganger opskriften med 2 eller 3 og laver 2-3 bradepander 😉

      Knus

  3. Vil du mene man kan bruge denne opskrift på evt burgerboller? Har nemlig for meget dej og kunne godt bruge nogle boller til burgere 🙂

  4. Hej med Jer,

    Kan man godt lade dejen hæve i køleskabet 22 timer i stedet for 15-18? Vil nemlig gerne lave pizzaer i morgen, men pga. andre planer har jeg kun tid til at lave dejen kl. 18 i aften, og det ville så betyde meget tidlig aftensmad, hvis dejen maks må hæve de 18 timer i køleskabet 🙂

    1. Hej Sofie,

      Det kan du sagtens! Vi har før haft dejen til at stå i køleskabet i 2-3 dage 🙂 Det bliver den faktisk kun bedre af!

      Knus

  5. Jeg afprøvede selv opskriften idag! Nøøøøj sikke en god pizzabund! 😍🍕 Og sindsyg let at håndtere dejen☺️
    Bliv endelig ved med alle disse gode opskrifter 🙌

    1. Hej Ida
      Det var bare SÅ godt at høre 😉 Dejligt! Vi er så enige med dig – den nemmeste og BEDSTE bund!
      Rigtig god weekend til dig!
      Knus

    1. Hej Anne,

      Det er desværre ikke noget vi har den store erfaring med. Men vi ved, at man kan fryse dej. Den skal nok fryses ned inden hævning og så tages op om morgenen, hvis den skal bruges om aftenen. Men igen, det er ikke noge vi har store erfaringer med 🙂

  6. Hej, hvis man nu ønsker at fryse dejen ned. Hvornår i processen skal man så gøre det, for at få det bedste resultat?

    1. Hej Henriette,

      Uhh, vi sige inden den er hævet og så skal du tage den ud om morgenen, hvis den skal bruges om aftenen. Men det er ikke noget vi selv har prøvet, så ved ikke hvordan resultatet bliver.

      Men du kan lave dejen og have den til at stå i køleskabet i 2-3 dage, hvis det er fordi du er i tidspres.

  7. Hej,
    Tak fordi I vil dele denne opskrift på pizzadej, det ser lækkert ud 🙂 Jeg har tænkt mig at lave den i morgen og vil lige være sikker på, at jeg har forstået fremgangsmåden rigtigt. Vil det sige at jeg først skal tage skålen med dej ud af køleskabet og lade den stå ude i 2 timer, derefter tage dejen ud af skålen og forme to boller og dernæst lade dem hæve 1,5-2 timer inden pizza kommes i ovnen?
    Vh Maria

    1. Hej Maria,

      Nej, du tager skålen ud af køleskabet, former 2 boller og dernæst lader du bollerne hæve i 1,5 – 2 timer inden der kommes fyld på 🙂 Så de skal kun hæve én gang, når de kommer ud af køleskabet.

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven