Sunde boller med kerner Sunde boller med kerner Opskrift til 122436 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 2 timer og 15 minutter Samlet tid 2 timer og 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på sunde boller med masser af kerner. De er sprøde udvendigt og svampede indvendigt. Den perfekte sunde bolle. Ingrediensliste 5 dl. vand 25 g. gær 350 g. hvedemel 260 g. rugmel 2 tsk. salt 1 spsk. akaciehonning 2 spsk. olivenolie 0,5 dl. naturel yoghurt Kerner til at vende i 50 g. hørfrø 50 g. solsikkekerner 50 g. sesamfrø Fremgangsmåde Rør gær ud i lunkent vand. Tilsæt yoghurt naturel, akaciehonning, olie, salt, hvedemel og rugmel. Ælt det sammen godt sammen. Hvis du ælter på en røremaskine, så ælt den godt igennem i 6-7 minutter. Dæk skålen med en overklippet plastikpose og et viskestykke og sæt dejen til hævning i 2 timer. Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Bland dine forskellige kerner sammen. Du behøves ikke bruge de samme kerner. Du kan bruge det du lige har i skabene. Hæld halvdelen af kernerne ud på bordet sammen med lidt hvedemel. Hæld dejen ud ovenpå. Drys de sidste kerner ud ovenpå dejen. Tag lidt mel på fingrene og fordel dejen (eller brug en kagerulle) så den får den tykkelse, som du vil skære boller ud af. Brug en god kniv eller en dejskraber og skær grove boller af dejen. Del dejen i ca. 12 stykker. Placer på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne i ca. 10-13 min. De lyder hule, når de er færdige. Bollerne kan sagtens fryses ned og tages op efter behov. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på sunde boller med kerner Opskrift på lækre sunde boller med kerner, som mætter godt. De er sprøde uden på og er dejlig svampede indvendigt. Vi elsker de her boller i madpakken eller som en del af et stort brunchbord. Selvom de er grove, så bliver de slet ikke tunge, som grove boller kan have tendens til. LÆS OGSÅ: Hasselnøddeboller Nemme og lækre sunde boller Det her er nogle af de bedste sunde og grove boller vi har lavet. De er super nemme at lave og så vender man dem blot i de kerner man har lyst til. Vi kan godt lide en blanding af hørfrø, solsikkekerner og sesamfrø. Men du kan også sagtens bruge græskarkerner, chiafrø eller hampefrø. Grove boller Til de her grove boller har vi valgt at bruge rugmel, men du kan sagtens udskifte det. Vi kan anbefale speltmel, grahamsmel eller fuldkornsmel. Du må dog ikke udskifte alt hvedemelet med en grovere variant. Så får du nogle tunge boller, som godt kan virke meget klæge og ufærdige i midten. Sørg også for at ælte dejen godt, så får du de bedste boller. De bedste boller til madpakken Hvis du mangler en god madpakkebolle, så er disse lige noget for dig. Det kan være du selv gerne vil have noget grovere med til frokost eller at dine børn skal have det. De mætter nemlig rigtig godt i forhold til en almindelig hvid bolle. Du kan fylde dem med pålæg, lidt salat og et par skiver agurk. Det er i hvert fald en sund og mættende madpakke, som er lidt mere spændende end rugbrødsmadder. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej Louise, Dejen er ret klistret ja, men det er også det, som gør, at de ikke bliver tørre. Vi plejer at fordele kerner og lidt mel ud på bordet og så hælder vi dejen ud. Så drysser vi med kerner ovenpå og lidt mel og så bruger vi en dejskærer til at skære dem ud. Har du sådan en? Den er altså guld værd 🙂 Kh Svar
Hej fra Tyskland, sikke mange dejlige bolleopskrifter, der bliver mange at prøve. De sunde boller med kerner er rigtig gode, selvom dejen er svær at håndtere. Hilsen fra Pia Svar
Hej Pia, Det er vi så glade for at høre og ja, dejen er lidt mere klistret end en normal bolledej, men så bliver de nemlig ikke tørre 🙂 KH Svar