Sunde pandekager uden banan

sunde pandekager uden banan
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på sunde pandekager uden banan men med havregryn. Disse sunde pandekager er desuden også uden mælk og mel. De bedste sunde pandekager.

Ingrediensliste

 • 2 stk. æg
 • 265 g. sojayoghurt
 • 120 g. havregryn
 • 2 spsk. akaciehonning
 • 2 tsk. bagepulver
 • 0,25 tsk. vaniljepulver
 • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

 1. Blend havregryn til mel i en foodprocessor eller minihakker.
 2. Put alle ingredienserne op i en skål og pisk det godt sammen. Lad dejen stå og trække imens du varmer en pande op med lidt smør eller olie.
 3. Herefter laves små pandekager. Vi havde 3 stk. på panden af gangen. Steg ca. 40-60 sek. på hver side (indtil de får farve).
 4. Tag pandekagerne af panden, når de er færdige. Læg dem på en tallerken, som de bliver færdige til. Dæk den evt til med staniol, så de holder varmen.
 5. Serveres med det samme, gemmes på køl eller fryses ned.

TIP: Det er en super idé at fryse dem ned. Så har du nem og sund morgenmad til de dage, hvor det skal være hurtigt. Vi plejer at tage et par pandekager og putte dem i brødristeren eller så giver vi dem en hurtig tur i mikroovnen.

Bedøm denne ret

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Alpro 

Opskrift på sunde pandekager uden banan og mælk

Her får du vores bedste opskrift på sunde pandekager, som er lavet uden banan og mælk. De er i stedet lavet med plantgurt fra Alpro, som er en plantebaseret alternativ til yoghurt. Plantgurten er baseret på soja og har derfor et højt indhold af protein, som holder dig mæt længe. Derfor er plantgurt også genial i disse lækre og sunde pandekager, som er den perfekte start på dagen.

Morgenmad er, for os, dagens vigtigste måltid og vi kunne aldrig nogensinde finde på at hoppe morgenmaden over, da vi ved, hvor vigtigt det er at få en god start på dagen. Det er især vigtigt, når man har lange og krævende dage på studiet, som kræver masser af energi. Og så er der bare ikke noget værre end at være sulten 1 time efter man har spist. Vi starter derfor hver dag med en sund og mættende morgenmad, men vi ved også hvor tidskrævende det kan være at få sådan en morgenmad. Derfor er disse sunde pandekager geniale. Især til dig, som har travlt og som bare vil have noget nemt. Personligt plejer vi at lave en stor portion og så fryser vi dem ned. Om morgenen, så tager vi et par stykker direkte fra fryseren og giver dem en hurtig tur på brødristeren eller i mikroovnen. Så er der hurtig morgenmad, som kan spises hjemme, men som også nemt kan tages med to-go.

LÆS OGSÅ: Bananpandekager

Opskrift på sunde pandekager uden banan og mælk

Sunde pandekager med havregryn

De her lækre sunde pandekager er lavet uden mel og er i stedet lavet med havregryn. Kombinationen af plantgurt, æg og havregryn i pandekagerne gør, at de mætter virkelig godt. Vi plejer at spise 2-3 stykker og eventuelt et stykke frugt – og så kan vi altså sagtens vente indtil frokost uden at gå og være småsultne.

Sunde pandekager med havregryn 

Sund morgenmad med Plantgurt

Når man tilføjer plantgurt til pandekagerne, så mætter de altså lige det ekstra sammenlignet med hvis du bare bruger plantedrik. Du får samtidig nogle lækre og svampede pandekager, som nærmest har konsistens som amerikanske pandekager. Derudover er de lavet uden banan og er i stedet sødet med lidt akaciehonning. De får den helt perfekte sødme i forhold til, at det er sunde morgenmadspandekager. Så kan man altid toppe med lidt honning, bærkompot eller syltetøj på toppen efter de er lavet.

Sunde pandekager med havregryn 

Sådan fryser du dine sunde pandekager ned og varmer dem igen

De her pandekager er som sagt geniale, hvis du er knap på tid om morgenen. Vi plejer at lave en stor portion og så fryser vi pandekagerne ned. Vi lader dem blot køle en smule af og så pakker vi dem i frysebøtter. Når de er frosne, så er de nemme at skille af og så kan man nemt tage det antal pandekager op, som man skal bruge.

Ved optøning, så tager vi dem direkte fra fryseren og putter dem i brødristeren eller i mikroovnen. De skal have ca. 30-60 sek. og så er de lige så lækre, som da de blev lavet. Du kan toppe med lidt honning, syltetøj eller bare spise dem, som de er.

frys dine sunde pandekager ned

Flere sunde morgenmadsopskrifter

Hvis du mangler flere sunde idéer til en sund og hurtig morgenmad, så kan vi anbefale dig at tage et kig på Alpros hjemmeside. De har en masse spændende og nemme opskrifter på morgenmad, som er hurtig, sund og mættende. Du finder siden lige her.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Var lidt nysgerrig efter næringsindholdet. Tænker det ville være en god info når de bliver kaldt “sunde”

 2. Ny favorit morgenmad! Jeg brugte glutenfri havremel istedet, kan klart laves glutenfri også! Tak for god opskrift til os der ikke kan fordrage bananer. 😀

Skriv en kommentar