Lækre hverdagsopskrifter

Sundere snickerskage

Sundere snickerskage opskrift
Opskrift til personer (Ø20 cm springform) Opskrift til 6 personer (Ø20 cm springform)

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en sund og lækker snickerskage med karamel, peanuts og chokolade. En sund kage er verdens bedste sunde snack, når lækkersulten melder sig eller man prøver at spise sundere og stadig har brug for noget sødt.

Ingrediensliste

 • Bund

 • 2 stk. banan
 • 4 stk. æg
 • 1 tsk. vaniljepulver
 • 60 g. hvedemel
 • 60 g. friske dadler
 • 3 spsk. bagekakao
 • 2 tsk. bagepulver
 • 0,25 tsk. salt
 • Dadelkaramel

 • 150 g. friske dadler
 • 3 spsk. vand
 • Topping

 • 100 g. saltede peanuts
 • 100 g. 70% mørk chokolade
 • 2 spsk. kokosolie

Fremgangsmåde

 1. Banan, æg, vaniljepulver, hvid hvedemel (eller mandelmel), dadler, salt og rå kakaopulver blendes sammen til en ensartet masse. Det kan gøres med enten en stavblender eller i en alm. blender. Derefter tilsættes bagepulver.
 2. En form smøres med kokosolie eller smør og dejen hældes i. Bages ved 200 grader i 15-20 min. Hold øje med den – når du kan stikke en tandstik, strikkepind eller andet tyndt ned i dejen uden, at der er dej på, så er bunden færdig.
 3. Kagen afkøles. Når den er kold, så tages den ud af formen, hvorefter der puttes film i formen. Bunden placeres tilbage i formen. Nu skal daddelkaramellen laves.
 4. Daddelkaramel er super simpelt, da det blot består af dadler og varmt vand og evt. en knivspids salt. Dadler udstenes og blendes sammen med vand. Mængden af vand afhænger af hvor tynd man vil have karamellen. Prøv dig frem.
 5. Når din daddelkaramel er lavet, så puttes den ovenpå din bund i formen.
 6. Herefter drysses der med peanuts.
 7. Chokolade smeltes sammen med kokosolie enten i mikroovnen eller over et vandbad. Du kan også erstatte kokosolie med mælk (eller plantemælk).
 8. Chokoladen hældes over bunden med daddelmasse og peanuts.
 9. Kagen sættes på køl minimum 1-2 timer, så chokoladen kan stivne og kagen kan sætte sig.

Bedøm denne ret

Sundere snickerskage opskrift

Opskrift på en af vores mest populære sunde kager på hjemmesiden, nemlig vores sundere snickerskage. Den består af en sund chokoladekagebund, dadelkaramel, peanuts og mørk chokolade på toppen.

Den er så svampet og lækker, at man nærmest ikke skulle tro, at den var uden hvid sukker og i stedet var sødet med naturlige ting som dadler.

Vi elsker at spise den som en sund dessert eller som en sød, sund snack, når lækkersulten melder sig. Det kan vi love for, at den bestemt gør, når vi er i eksamensperioder og man har travlt med skole og ens blodsukker falder hen mod eftermiddagen.  

Så har du nogle overmodne bananer der skal bruges, så er denne kage et rigtigt godt bud.

LÆS OGSÅ: Sunde bananmuffins 

Sundere snickerskage opskrift

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

 1. Når I skriver 4 tsk vaniljepulver, mener I så vaniljesukker, eller det rene vanilje? For det lyder af ret meget-

  1. Hej Brit,

   På nuværende tidspunkt har vi desværre ikke tid til at udregne næringsindhold på alle vores opskrifter, da vi begge studerer. Vi håber det kommer i fremtiden 🙂

   Kh

 2. Hej!

  Jeg kan se at I har lavet den i en firkantet form.

  Hvad er målene på den, og ift at gange opskriften op (når I skriver opskriften som i en springform) skal jeg så bare tage den som 12 personer, eller hvordan lyder målene på Jeres kage på billedet?

  // Bitten Karina

  1. Hej Louise,
   Vi kan ikke lige komme på et godt alternativ, da bananen både gør den utrolig svampet og tilfører en masse sødme. Men du kan evt. prøve at tilsætte et mere æg og så 150 g. dadler som erstatning. Vi har dog ikke prøvet det 🙂
   Kh

 3. Hej. Nu blev jeg forvirret af at læse kommentarerne. Det er da kokosolie og ikke mælk, som skal bruges til toppingen?

  Mvh. Thit

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag