Sunde bananmuffins

Sunde bananmuffins

Sunde bananmuffins

Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sunde bananmuffins med chokolade. De mætter godt og er perfekte til madpakken som en sund snack.

Ingrediensliste

  • 3 æg
  • 3 bananer
  • 1 dl. mælk
  • 0,5 dl. naturel yoghurt
  • 170 g. hvid hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 1 knivspids salt
  • 100 g. 70% mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Blend alle de våde ingredienser sammen med en stavblender. Du kan også mose bananen med en gaffel og blot blande de andre våde ingredienser i.
  3. Bland de tørre ingredienser (undtagen chokolade) i de våde og rør det hele sammen til en ensartet masse.
  4. Hak chokolade groft og vend det i til sidst.
  5. Fordel dejen i 20 muffinsforme.
  6. Bages i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter.
  7. Lad dem køle af, inden de spises.
  8. De kan sagtens pakkes ned til dagen efter. Pak dem godt ind i en pose eller husholdningsfilm. De bliver faktisk næsten mere svampet dagen efter.

 

Bedøm denne ret

Sunde bananmuffins med chokolade

Lækre, nemme og sunde bananmuffins med chokolade. De er lavet uden hvid sukker, smør og alt det andet, som man normalt finder i bananmuffins. De her er sødet med sødmen fra de overmodne bananer og lidt akaciehonning. De er lavet med hvid hvede, som er en fin fuldkornssort sammenlignet med almindelig fuldkornshvedemel.

LÆS OGSÅ: Sunde snickersmuffins 

Sunde bananmuffins

Det er lækre, sunde muffins med banan og chokolade, som vi elsker at spise, når sukkertrangen melder sig. Vi forsøger nemlig ikke at spise slik og kage hver eneste dag. Så her er de her gode. De er også lækre at have med i madpakken og kan spises af både babyer, børn og voksne. Hvis de laves til babyer, så anbefaler vi dog at udelade chokoladen.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Kommentarer

          1. Denne opskrift kan jeg overhovedet ikke få til at hænge sammen. De muffins bliver som gummi, falder sammen og hænger ubehjælpsomt fast i papiret

          2. Hej Ruth,

            Hvor store var dine æg? Der kan nemlig være stor forskel, hvis du har brugt æg, som er meget store.
            Desuden, så vil de falde en lille smule sammen, men de skal ikke blive som gummi. Lad dem også køle helt af, inden de spises. Det har vi erfaret gør, at de er nemmere at få ud af formen også.

            Kh

    1. Hej Amar
      Ja det kan du godt, men så bliver de knap så svampet som hvis du bruger hvid hvedemel (fuldkornsmel) 🙂
      Kh

  1. Mine muffins hævede slet ikke? Har ellers fuldt opskriften, bortset fra jeg har brugt skyr og almindelig hvedemel.
    De ligner på ingen måder jeres muffins på billedet 😉

    1. Hej Jannie,

      Den hvide hvede “fylder” lidt mere end alm. hvedemel, så derfor kan det have gjort dejen lidt tyndere. Desuden kan der også være forskel på størrelsen på bananer og æg, så det kan også spille ind. Hvordan var din dej inden du hældte i muffinsforme?

      Kh

  2. De bedste muffins ever, jeg bagte dem dog uden honningen fordi jeg ikke havde noget og det gik fint de smagt stadig godt

  3. Kan I komme på et (groft) alternativ til hvid hvedemel? Jeg bor i England, hvor jeg ikke er kommet på hvid hvedemel. Jeg har dog taget noget Ølandsmel med fra Danmark, mon det kan bruges som et alternativ?

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag