Tilmeld nyhedsbrev

Svampede tebirkes

Svampede tebirkes

Svampede tebirkes

Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på hjemmebagte tebirkes, som er svampede og perfekte til morgenbordet. De er lavet med hytteost, som gør, at de er luftige og svampede. Om du kalder dem tebirkes eller birkes, det gør dem ikke mindre lækre.

Ingrediensliste

  • 100 g. smør
  • 1 dl. mælk
  • 1 dl. creme fraiche
  • 50 g. gær
  • 1 æg
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 125 g. hytteost
  • 400 g. hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • 30 g. birkes

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør og tilsæt mælk.
  2. Hæld blandingen i en skål og tilsæt gær.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør/ælt til dejen er smidig.
  4. Rul nu dejen ud til et rektangel på cirka 20×60 cm. Fold dejen sammen på den lange led til en lang stang på 20×60 cm, så der i alt bliver 3 lag. Rul længere ned i indlægget, så kan du se hvordan den skal foldes.
  5. Del dejen i 12 skiver og læg på en bradepande beklædt med bagepapir.
  6. Lad dem hæve i 30 minutter, og pensel med æg og drys med birkes.
  7. Bag dem i ovnen ved 225 grader varmluft i 8-10 minutter.

Bedøm denne ret

En opskrift på lækre og svampede tebirkes. Vi poster den her opskrift med en lille smule frygt for at skulle tage diskussionen op omkring tebirkes, københavnerbirkes og almindelig birkes.

Vi er jo fra Nordjylland og her er en birkes lavet som den her opskrift, hvorimod en københavnerbirkes er den med remonce og det almindelige birkes er et rundstykke.

Vi ved dog, at der er mange fra andre dele af landet, som deler en anden holdning. Så for nu og i vores verden, så er det her altså opskriften på tebirkes. Tebirkes, som er gode til kaffen eller til morgenbordet. De er lavet med hytteost, som gør dem svampede, så du skal ikke være bange for at kunne smage hytteosten. Du kan med fordel udskifte hytteosten med creme fraiche, hvis du er mere til det.

Skriv en kommentar