Svampede tebirkes Svampede tebirkes Opskrift til 122436 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time og 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse En nem opskrift på hjemmebagte tebirkes, som er svampede og perfekte til morgenbordet. De er lavet med hytteost, som gør, at de er luftige og svampede. Om du kalder dem tebirkes eller birkes, det gør dem ikke mindre lækre. Ingrediensliste 100 g. smør 1 dl. mælk 1 dl. creme fraiche 50 g. gær 1 stk. æg 0,5 tsk. salt 1 spsk. sukker 125 g. hytteost 400 g. hvedemel 30 g. birkes Fremgangsmåde Smelt smør og tilsæt mælk. Hæld blandingen i en skål og tilsæt gær. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør/ælt til dejen er smidig. Rul nu dejen ud til et rektangel på cirka 20×60 cm. Fold dejen sammen på den lange led, så der i alt bliver 3 lag. Rul længere ned i indlægget, så kan du se hvordan den skal foldes. Del dejen i 12 skiver og læg på en bradepande beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i 30 minutter, og pensel med æg og drys med birkes. Bag dem i ovnen ved 225 grader varmluft i 8-10 minutter. Bedøm denne ret Lås skærm Svampede tebirkes opskrift En opskrift på lækre og svampede tebirkes. Vi poster den her opskrift med en lille smule frygt for at skulle tage diskussionen op omkring tebirkes, københavnerbirkes og almindelig birkes. Vi er jo fra Nordjylland og her er en birkes lavet som den her opskrift, hvorimod en københavnerbirkes er den med remonce og det almindelige birkes er et rundstykke. Vi ved dog, at der er mange fra andre dele af landet, som deler en anden holdning. Så for nu og i vores verden, så er det her altså opskriften på tebirkes. Tebirkes, som er gode til kaffen eller til morgenbordet. De er lavet med hytteost, som gør dem svampede, så du skal ikke være bange for at kunne smage hytteosten. Du kan med fordel udskifte hytteosten med creme fraiche, hvis du er mere til det. LÆS OGSÅ: Svampede gulerodsbrud Hvordan folder jeg dem? Vi har prøvet at tegne her nedenfor, hvordan man skal folde dem. Det er nemlig slet ikke så svært at folde dem, men det kan være svært at forklare med ord hvordan man skal gøre det. Så vi håber, at de her billeder kan være en hjælp. De bedste tebirkes Og voila, nu kan du bage lækre og svampede tebirkes. De nydes eksempelvis med et lag smør, en skive ost eller lidt syltetøj. De er rigtig gode som morgenbrød eller som lidt brød til kaffen om eftermiddagen. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej Cecilie, Det har vi ikke prøvet, men det tror vi sagtens, at du kan. Vi ville bruge omkring 8-10 g. gær ? Kh Svar
Ser lækre ud ? Tror der er noget galt med de mål du har skrevet, da man ikke kan folde noget på 20 cm 3 gange og så ende med 20 cm ? bare lige til info ? Svar
Hvordan skal dejen være præcist? Synes stadig mit bliver klisteret med de 400g mel (bruger røremaskine) :/ Svar
Hej Rebecca, Den skal være fast, men må gerne være lidt klistret, så de ikke bliver tørre. Hvis dejen er meget våd, så tilsætter du blot lidt ekstra mel. Kh Svar
Kan man lave dejen og måske også ligge dem klar på bageplade aften før så de bare skal smides i ovnen om morgen? Svar
Hej Karina, Det kan du godt, men så skal du bruge 10 g. gær i stedet og lade dem koldhæve i køleskabet natten over 🙂 Kh Svar
Hej med jer. Jeg har lige blandet ægget i dejen og er kommet i tvivl om det egentlig bare skulle have været til pensling? Er spændt på resultatet nu😬😂 Svar