Tilmeld nyhedsbrev

Bananbrød uden sukker – opskrift på sundt bananbrød

Bananbrød uden sukker - opskrift på sundt bananbrød

Bananbrød uden sukker – opskrift på sundt bananbrød

Opskrift til 1 brød

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Den lækreste opskrift på bananbrød uden sukker. Brødet er fantastisk at have i køleskabet, så man kan pifte madpakken op med en skive eller dræbe sin sukkertrang om aftenen.

Ingrediensliste

  • 4 bananer
  • 2 æg
  • 6 stk. dadler (dem i papæske)
  • 1/2 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 190 g. hvedemel
  • 1/2 tsk. natron
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids kanel
  • 30 g. nødder

Fremgangsmåde

  1. Hak nødder groft.
  2. Blend bananer, æg, olie og dadler med en stavblender.
  3. Vend hvedemel, salt, kanel, natron, bagepulver og vaniljepulver i dejen.
  4. Kom dejen i en smurt rugbrødsform (1 liters størrelse). Drys med hakkede nødder på toppen.
  5. Bag brødet i cirka 40 minutter ved 170 grader varmluft.

Bedøm denne ret

Bananbrød uden sukker – opskrift på sundt bananbrød

Her får du en god opskrift på et sundt bananbrød uden sukker. Har du nogle overmodne bananer du skal have brugt, så bag endelig et lækkert bananbrød. Bananbrødet bliver kun bedre jo mere modne bananerne er. Derudover kan bananbrødet holde sig i op til 3-4 dage i køleskabet. Så er det altså nemt at pifte madpakken op med en skive bananbrød.

Bananbrød uden sukker er en god løsning, hvis du, ligesom os, har en sukkertrang der melder sig om eftermiddagen eller aftenen. Så er der intet bedre end at smutte en tur i køleskabet og hapse en skive.

Elsker du opskrifter som denne? Så bør du også læse: Sund banankage på kun 6 ingredienser

Hvad skal jeg bruge mine overmodne bananer til?

Overmodne bananer er, hvis du spørger os, guld værd! Vi lader dem ofte ligge indtil de bliver mørke udenpå. Desto mere modne bananerne er, desto mere naturlig sødme bringer de til dit bagværk. Du kan bruge dine overmodne bananer til banankager, bananbrød som disse, muffins eller fryse dem ned i små stykker til smoothies.

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar