Svesketrifli Svesketrifli Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en lækker svesketrifli med makroner, portvin, sveskekompot og flødeskum på toppen. Den bedste trifli med svesker. Ingrediensliste Vaniljecreme 3 stk. æggeblomme 30 g. majsstivelse 50 g. sukker 3 tsk. vaniljesukker 3,75 dl. mælk Sveskekompot 200 g. svesker 2 dl. vand 2 spsk. sukker 1 stk. appelsin 1 tsk. vaniljesukker Andet 100 g. makroner 1,5 dl. piskefløde portvin Fremgangsmåde Lav vaniljecremen. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en lille tykbundet gryde. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling. Kom svesker op i en gryde sammen med vand, sukker, saft fra appelsinen og vaniljesukker. Lad det koge op ved middel varme til sveskerne bliver bløde og du får en kompot/grød (hvis vandet fordamper undervejs, så tilsæt evt. lidt mere). Tag gryden af varmen. Hæld kompotten over i en skål og sæt den på køl, så den kan køle af. Gør glas klar. Knus makroner og kom dem i bunden. Du kan evt. dryppe makronerne med portvin, men det er valgfrit. Fordel halvdelen sveskekompot ovenpå. Kom et lag vaniljecreme på. Gentag med makroner, portvin, svesker og creme. Pisk fløde til en let flødeskum og top med den. Knus evt. lidt makroner på toppen for udseendets skyld. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på svesketrifli En virkelig nem og lækker svesketrifli med makroner, svesker, vaniljecreme og flødeskum på toppen. Skal det være ekstra lækkert, så kan du også lige dryppe makronerne med portvin, men det er helt op til dig. Selvom svesker måske ikke har det mest sexy ry, så smager de altså fantastisk i sådan en gammeldags svesketrifli. En trifli med sveskekompot, sprøde makroner, en hjemmelavet vaniljecreme og flødeskum på toppen. Det er simpelt, lækkert og slet ikke svært at lave! Et perfekt sødt punktum, hvis du skal servere en nem dessert. Trifli er så nem en dessert. Det er en af de der desserter, som ikke kræver, at man er en ørn i køkkenet. For jo mere tilfældigt det ser ud, jo bedre nærmest. Det er i hvert fald ikke sådan en dessert, som kræver præcision og en stille hånd, hvilket vi elsker. Sagt på vores måde, så er det en dessert, hvor alle kan være med. LÆS OGSÅ: Chokoladecheesecake Trifli med svesker En trifli med svesker er måske noget du forbinder med dine bedsteforældre eller forældre. Det er i hvert fald nok de færreste unge, som frivilligt giver sig i kast med sådan en omgang. Selvom du måske er lidt skeptisk omkring sveskerne, så synes vi altså, at du skal give den et skud. Svesker er nemlig blot som sådan nogle store rosiner. De er søde og smager slet ikke grimt (som mange måske har en idé om). Og i den her symfoni med vaniljecreme, makroner og evt. et stænk portvin, så gør de det altså rigtig godt! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.