Chokoladecheesecake

Chokoladecheesecake
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker chokoladecheesecake. En virkelig god cheesecake eller ostekage med chokolade uden husblas.

Ingrediensliste

 • Bund

 • 180 g. digestivekiks
 • 90 g. smør
 • Fyld

 • 1 stk. æggeblomme
 • 80 g. sukker
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 300 g. naturel flødeost
 • 200 g. mørk chokolade
 • 2,5 dl. piskefløde
 • Pynt

 • 1,5 dl. piskefløde
 • 50 g. mørk chokolade
 • 50 g. lys chokolade

Fremgangsmåde

Chokoladecheesecake

 1. Beklæd en springform (Ø20) med bagepapir i bunden.
 2. Put digestivekiks i en foodprocessor og blend det, så det bliver helt fint. Du kan også putte kiks op i en plastikpose og så knuse dem med en kagerulle eller noget andet, som du kan banke dem med.
 3. Smelt smør.
 4. Bland knust kiks og smør rigtig godt.
 5. Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Brug evt. et glas eller en ske til at presse kiksen godt ned.
 6. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet.
 7. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Hak chokolade groft.
 8. Smelt chokolade i mikroovnen eller over vandbad.
 9. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost og pisk kort. Tilsæt afkølet smeltet chokolade og pisk igen til du har en cremet chokolademasse.
 10. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
 11. Hæld blandingen ovenpå kiksebunden og sæt den på køl indtil den har sat sig. Vi lod den stå på køl i 6 timer, men lad den meget gerne stå til dagen efter.
 12. Tag cheesecaken ud og hak chokolade til pynt. Pisk fløde og kom det i en sprøjtepose.
 13. Sprøjt små toppe og drys med den hakkede chokolade.
Bedøm denne ret

Opskrift på chokoladecheesecake

Her får du opskriften på chokoladecheesecake, som er lækker som dessert og som samtidig er virkelig nem at lave. En god og nem ostekage med chokolade, som er lavet uden husblas. Vi elsker cheesecake og har efterhånden virkelig mange opskrifter på cheesecake. Og selvom du slet ikke er til ost eller flødeost, så lover vi dig, at du helt sikkert godt kan lide vores opskrifter. Vores opskrifter giver dig nemlig en cremet cheesecake med en perfekt balance mellem flødeost og fløde, som gør, at flødeosten ikke er alt for gennemtrængende i smagen.

En ostekage er virkelig god som dessert. Det er samtidig en dessert, som er nem at lave, da den kan laves dagen før eller et par dage før, så du ikke skal stresse over desserten, hvis du skal have gæster eller noget. Den her er samtidig lavet uden husblas, så hvis du ikke er fan af det, så er denne lige noget for dig.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på cheesecake

Chokoladecheesecake

Cheesecake med chokolade

I den her cheesecake føler vi virkelig, at vi har fået kombineret det bedste fra chokolade og det bedste fra cheesecake. Det giver en fløjlsblød ostekage med en god smag af chokolade. Vi har brugt en mørk chokolade, da vi synes den giver en god chokoladesmag uden, at det bliver for vammelt. Chokoladen giver nemlig en god balance til flødeosten og fløden, som det heller ikke bliver alt for meget.

Vi har pyntet den med lidt flødeskum og hakket chokolade. Du kan også pynte den med friske bær. Det ville uden tvivl være super lækkert at pynte den af med friske jordbær, hindbær og blåbær. Det ville give en god syrlighed til kagen og ville stå godt imod det søde fra kagen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej,

   Det gør vi ikke, men nogen bruger kageplast. Det gør vi dog heller ikke, da vi synes man sagtens kan få en flot kant uden 🙂

   Kh

Skriv en kommentar