Svinemørbrad i ovn med fløde Svinemørbrad i ovn med fløde Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 1 time og 30 minutter Samlet tid 1 time og 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på krydret svinemørbrad i ovn med fløde samt kartofler og rodfrugter. En nem alt i et fad ret, som passer sig selv. Ingrediensliste Grøntsagsbund 1000 g. kartoffel 500 g. rodfrugtsblanding 2 stk. løg 1 tsk. stødt muskatnød salt/peber 5 dl. piskefløde Andet 700 g. svinemørbrad 1 spsk. allround krydderi 2 fed hvidløg salt/peber 1 bundt frisk persille Fremgangsmåde Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i tynde skiver. Hvis du har et mandolinjern, så brug meget grene det. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Hak løg fint eller skær i tynde skiver. Opvarm en gryde med olie eller smør. Tilsæt kartofler, rodfrugter og løg. Steg det kort af og vend godt rundt. Tilsæt fløde, salt, peber og muskatnød. Vend godt rundt og lad det simre 5 minutters tid. Smør et ildfast fad med lidt smør eller olie. Kom hele din kartoffel/rodfrugtblandingen heri. Kom fadet i den forvarmet ovn ved 175 grader varmluft. Det skal i alt have 1,5 time. Hvis toppen bliver meget mørk, kan du undervejs dække fadet til med sølvpapir. Imens det er i ovnen, så gør du mørbraden klar. Puds mørbraden og fjern store sener og fedt. Hvis den er meget lang, så kan du lige dele den i to. Hak hvidløg fint eller brug en hvidløgspresser. Gnid mørbraden ind i allround krydderi, hvidløg, salt og peber. Varm en pande op med olie eller smør. Steg mørbraden af på alle sider, så den får farve på alle sider. Tag den fra på en tallerken. Når der er 20 minutter igen af tiden på dine kartofler/rodfrugter i ovnen, så tages fadet ud. Placer mørbraden ovenpå og sæt fadet tilbage i ovnen. Giv det hele de resterende 20 minutter. Hak imens persille fint. Tag fadet ud af ovnen efter de 20 minutter. Tag mørbraden fra på et skærebræt. Lad den hvile 5-10 minutter. Skær mørbrad ud i skiver. Server mørbraden sammen med de bagte kartofler og rodfrugter. Drys med frisk persille på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars kokkekniv Køb her Ildfast fad, sort Køb her Fiskars gryde Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på svinemørbrad i ovn med fløde Her får du opskriften på svinemørbrad i ovn med fløde, kartofler og rodfrugter. Den her ret er simpelthen så lækker og er samtidig så nem at lave! Det er sådan en rigtig weekendret, som passer sig selv i ovnen. Det er en slags flødekartofler med rodfrugter, hvor svinemørbraden så bliver bagt i ovnen ovenpå rodfrugterne. Vi har serveret det med lidt frisk persille på toppen og det vil uden tvivl også være lækkert lige at lave en lækker tomatsalat til. LÆS OGSÅ: Opskrift på indbagt mørbrad Svinemørbrad med rodfrugter Her i efteråret, så bugner det med de lækreste rodfrugter, så det skulle vi selvfølgelig udnytte. Her har vi brugt kartofler, gulerødder og pastinak. Det hele er skåret i meget tynde skiver og så er det vendt med løg, fløde og lidt muskatnød. Det er sådan en slags fløderodfrugter. På samme måde, som når man laver flødekartofler. Det smager simpelthen så godt! Er du ikke til rodfrugter, så kan du selvfølgelig også bare lave det udelukkende med kartofler. Det er sådan en skøn efterårsret, som i stor grad passer sig selv i ovnen. Det er også en ret, som ikke kræver mange ingredienser og sådan nogle retter elsker vi jo. Hvad kan man servere til? Det ville være rigtig lækkert med en god bønnesalat eller tomatsalat til. Ellers ville noget godt brød eller måske hvidløgsbrød også være perfekt hertil. Det her er uden tvivl en ny favorit efterårsret, som også er perfekt som gæstemad. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.