Syltede radiser

Syltede radiser
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og hurtig opskrift på syltede radiser, som smager skønt i salater, som pynt og som tilbehør. De får den fineste pink farve.

Ingrediensliste

  • 2 dl. eddike
  • 1,5 dl. sukker
  • 4 stk. laurbærblade
  • 0,5 tsk. peberkorn
  • 1 bundt radiser

Fremgangsmåde

  1. Skær enderne af radiserne og skær dem så i skiver eller både. Læg dem i et rent/skoldet glas som kan lukkes tæt. Kom laurbærblade og peberkorn ned i glasset.
  2. Bland eddike og sukker i en lille gryde og bring det i kog. Skru herefter ned og lad det simre til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad det køle en smule af.
  3. Når eddike-sukkerblandingen er kølet en smule af, så hældes det udover radiserne, så det dækker. Luk låget og stil på køl. Lad dem stå natten over.
Bedøm denne ret

Opskrift på syltede radiser

De her syltede radiser smager simpelthen himmelsk! De er et godt alternativ til de klassiske, syltede rødløg, som vi også ofte laver. De får den smukkeste lyserøde farve og så egner de sig bare godt til salater, pynt og tilbehør. Vi bruger dem ofte som det sidste lille touch på en forret eller appetizer. De er altså det perfekte prik over i’et og giver både en dejlig smag og det smukkeste look. Se blandt andet hvordan vi har brugt dem til den her forret med laks og rejer med rugbrødscrunch.

De kan laves i god tid og så blot opbevares på køl. Så kan de holde sig i 2-3 uger og man kan løbende bruge dem. Måske du har radiser i haven? Så er det også oplagt at lave sådan en portion her, hvis du ikke kan nå at spise dem alle. Sådan en syltet radise smager bare godt og kan også løfte din rugbrødsmad til nye højder.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på syltede grøntsager her

Syltede radiser

Syltet radise opskrift

Det er samtidig slet ikke svært at lave en syltet radise. Vi har valgt at skære dem i tynde skiver, da det giver sådan et fint look, hvis man bruger dem på forretter eller i en salat. Men man kan jo også sagtens skære dem i både eller lade dem være hele. Det er lidt en smagssag og afhænger nok også af, hvad man skal bruge dem til.

Syltede radiser

 

 

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar