Syltet rødkål

Syltet rødkål
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på syltet rødkål, som du kan spise som tilbehør til aftenmad, frokost eller bruge som fyld i sandwich og burger.

Ingrediensliste

  • 100 g. rødkål
  • 3 dl. eddike
  • 2,5 dl. sukker
  • 10 stk. peberkorn

Fremgangsmåde

  1. Kom eddike og sukker i en gryde og bring det i kog. Lad det simre til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad lagen køle af.
  2. Snit rødkål fint.
  3. Kom det i et patentglas. Hæld lagen over, så den dækker rødkål.
  4. Tilsæt peberkorn og rør hurtigt rundt i glasset med en ske.
  5. Sæt låg op og sæt på køl i minimum 4 timer, men gerne natten over.
  6. Nyd den syltede rødkål som tilbehør til aftensmaden eller som fyld i sandwich eller burger.
Bedøm denne ret

Opskrift på syltet rødkål

Prøv at lave en omgang syltet rødkål! Det smager skønt som tilbehør til aftensmaden, til frokost eller som fyld i sandwich og burger. Måske du ofte laver syltede rødløg – det gør vi i hvert fald. Det er blevet sådan noget, som vi altid har i køleskabet. Derfor ´fik vi lyst til at prøve kræfter med andre former for syltede grøntsager og det blev i denne omgang altså til syltet kål. Normalvis forbinder man ofte rødkål med den slags, som man serverer til jul, frikadeller osv. Det er også en slags syltet kål, da den variant bliver kogt op med eddike og sukker.

Men i den her variant, der bliver den snittede kål blot lagt i lagen og så skal det blot trække. Præcis som man laver syltede rødløg. Du får en omgang virkelig lækker kål, som er sprød og har den der lækre balance mellem syrlighed og sødme.

LÆS OGSÅ: Syltede rødløg

Syltet rødkål

Rødkål som tilbehør

Vi kan anbefale den syltede kål som tilbehør til frikadeller, flæskesteg, nakkesteg eller blot andre steder, hvor man normalvis vil servere rødkål til. Prøv også at bruge det i en flæskestegssandwich eller i en bøfsandwich. Det giver altså lige lidt ekstra sprødhed og smag til det meste og det er så lækkert.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej,

      Vi plejer at sige 2-3 uger. Hvis det har været holdt så sterilt som muligt og glasset er skyllet i Atamon, så kan det dog holde længere 🙂

      Kh

Skriv en kommentar