Thailandske bananpandekager

Thailandske bananpandekager
Opskrift til stk. Opskrift til 11 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på thailandske bananpandekager. Roti er en thailandsk dessert, som serveres med chokoladesauce eller kondenseret mælk.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 260 g. vand
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 stk. æg
  • 500 g. hvedemel
  • 60 g. smør
  • Til pensling

  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • Fyld

  • 5 stk. banan
  • 100 g. chokoladesauce

Fremgangsmåde

  1. Start med at komme hvedemel i en skål. Skær smør i tern og brug hænderne til at massere det ind i melet. Det skal blot “nuldres” ind i melet. Sæt til side.
  2. Kom vand i en skål (har du en røremaskine, så brug gerne den).
  3. Tilsæt salt, sukker og æg. Rør det ud.
  4. Tilsæt din melblanding med smør i. Rør det godt sammen. Dejen vil være meget klistret. Kom et fugtigt klæde over skålen og lad dejen stå i 30 minutter.
  5. Bruger du en røremaskine, så skal dejen æltes nu. Sæt skålen i røremaskinen og sæt dejkrogen på. Ælt den i 5-10 minutter til dejen begynder at slippe kanterne.
  6. Drys lidt mel på bordet. Tag dejen ud på bordet. Nu skal dejen deles. Vej hver klump af til cirka 80 g. Tril til kugler, som hvis man skulle lave boller.
  7. Smelt smør og bland det herefter med olie.
  8. Pensl et fad med smør-olie blandingen. Kom dine dejkugler i fadet med lidt mellemrum, så de ikke rører hinanden.
  9. Pensl kuglerne med smør-olie blandingen over det hele. Fortsæt sådan med alle kuglerne.
  10. Kom husholdningsfilm over fadet og sæt på køl i minimum 3-4 timer (gerne til dagen efter).
  11. Inden du skal i gang med pandekagerne, så tages dejklumperne ud af køleskabet 2-3 timer før de skal bruges.
  12. Tag et stykke bagepapir og læg det på dit bord (så undgår du, at det fedter på bordet).
  13. Fordel lidt raps- eller solsikkeolie på bagepapiret.
  14. Skær bananer ud i skiver og sæt til side i en skål, så de er klar til de skal bruges.
  15. Tag en klump dej. Vend den i olien og rul den herefter tyndt ud med en kagerulle. Rul den så tyndt ud du kan.
  16. Sæt en pande over. Tilsæt lidt smør og olie til panden.
  17. Løft din tynde pandekage over på panden.
  18. Kom bananstykker på midten af pandekagen (se billeder længere nede).
  19. Fold pandekagen ind, så alle sider bliver foldet ind og den danner en firkant.
  20. Steg den på begge sider til den er gylden.
  21. Løft den over på en tallerken.
  22. Skær ud i mindre stykker og top med chokoladesauce.
  23. Fortsæt sådan med alle pandekagerne.
Bedøm denne ret

Opskrift på thailandske bananpandekager

Har du været i Thailand, så har du helt sikkert smagt de her thailandske bananpandekager også kaldet roti. Det er de her lækre, sprøde pandekager, som er fyldt med banan og toppet med enten chokoladesauce eller kondenseret mælk. Det er virkelig lækkert og slet ikke svært at lave selv! Så hvis du lige vil drømme dig til Thailand et øjeblik, så skal du da i gang med dem her. Vi elsker at udforske nye køkkener og rekreere opskrifter, som vi selv har fået serveret eller har set. Derfor blev vi nødt til at prøve at lave disse thailandske bananpandekager og de blev altså virkelig gode!

De er ikke som pandekager, som vi kender dem. Dejen minder mere om en bolledej, som så rulles tyndt ud i olie. Så kommes dejen på panden. Bananer lægges på og så lukkes dejen rundt om, så den danner en firkant. Roti pandekagen steges gylden på begge sider. Herefter skæres den i mindre stykker og toppes med enten chokoladesauce eller kondenseret mælk. Du kan også toppe med nutella og en kugle vaniljeis, så synes vi lige, at det hele bliver lidt bedre.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på bananpandekager

thailandske roti pandekager

Roti pandekager

De thailandske roti pandekager foldes på følgende måde. Bananerne lægges på midten og så foldes siderne op og man presser den sammen med sin stegespatel. Herefter steges den gylden på begge sider. I stedet for pandekager, så kan du også bruge andre frugter. Det kunne være ananas, mango, jordbær, blåbær eller hvad du ellers lige tænker. Men den mest traditionelle måde er med bananer.

thailandske roti pandekager

Thailandske bananpandekager

Roti pandekager med banan

Så skal du holde en thailandsk tema-aften, hvor den står på thailandsk mad, så er det uden tvivl den her dessert eller sticky rice med mango, som du skal servere. Den her er i hvert fald en sikker vinder for hvem kan ikke lide pandekager? Og når det hele toppes med chokoladesauce og måske en kugle vaniljeis, så bliver det altså ikke bedre.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar