Tomattærte med bacon

Tomattærte med bacon
Opskrift til tærte Opskrift til 1 tærte

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

1 time og 35 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på tomattærte med bacon og purløg. En grov tærte med små cherrytomater, sprød bacon og æggemasse med creme fraiche.

Ingrediensliste

  • Grov tærtebund

  • 110 g. smør
  • 100 g. hvedemel
  • 80 g. grahamsmel
  • 1 stk. æg
  • Fyld

  • 5 stk. æg
  • 1 dl. creme fraiche
  • 150 g. bacon i tern
  • 150 g. cherrytomater
  • 2 spsk. balsamico
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 bundt purløg

Fremgangsmåde

  1. Først laves tærtedejen. Skær smør i små tern.
  2. Bland alle ingredienserne i en skål. Start med at samle dejen sammen med hænderne.
  3. Smuldr alle ingredienserne sammen og bliv ved med at arbejde med dejen til den samler sig.
  4. Du kan evt. tilsætte lidt vand, hvis du har svært ved at samle dejen.
  5. Når du har en ensartet dej, så formes den til en kugle. Pak den ind i husholdningsfilm.
  6. Sæt dejen på køl i 30 min.
  7. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  8. Rul tærtedejen ud i lidt hvedemel til en cirkel, så den passer med et tærtefad på ca. 24-26 cm. i diameter. Prik bunden med en gaffel.
  9. Forbag bunden i den forvarmet ovn i 10 minutter. Imens den bager, så gøres fyldet klar.
  10. Halver cherrytomater.
  11. Varm en pande op uden fedtstof.
  12. Tilsæt bacon i tern til panden. Lad det stege til bacon er gyldent og sprødt. Tag det fra på en tallerken med et stykke køkkenrulle på. Sæt panden tilbage på blusset.
  13. Kom de halverede cherrytomater på. Lad dem sautere et minuts tid.
  14. Tilsæt balsamico og honning. Lad dem sautere i blandingen til de er bløde.
  15. Tag panden af blusset.
  16. Pisk æg sammen med creme fraiche. Hak purløg fint og vend i æggemassen.
  17. Kom bacon i æggemassen.
  18. Tag tærtebunden ud af ovnen.
  19. Fordel æggemassen på bunden.
  20. Fordel de stegte tomater ovenpå.
  21. Bag tærten i ovnen i ca. 25-30 minutter eller til æggemassen er fast og er en smule gylden.
  22. Tag tærten ud og lad den køle en smule af inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på tomattærte med bacon

En simpel, men virkelig lækker og smagfuld tomattærte med bacon og purløg. Tærte er så undervurderet, hvis du spørger os. Det er nemt at lave og så smager det godt til både aftensmad og frokost. Så hvis der er nogle rester, så smager de godt i madpakken eller til frokost dagen efter. Det er derfor meget sjældent, at vi ender med at smide tærte ud. Det er desuden også en god mulighed for at få brugt eventuelle kedelige tomater eller andre grøntsagsrester, som måske er knap så sprøde og friske mere.

Her havde vi en lille rest cherrytomater, som vi tryllede om til det lækreste fyld i den her tærte. Bacon er stegt sprødt på panden og så er tomaterne sauteret i baconfedtet samt lidt balsamico og honning. De får den der helt perfekte smag af sødme og syrlighed, som passer vildt godt til den sprøde og saltede bacon.

LÆS OGSÅ: Se flere tærteopskrifter her

Tomattærte med bacon

Tærte med tomat og bacon

Kombinationen af tomat og bacon er så lækker, og hvis du ikke har prøvet det før, så kan vi varmt anbefale det. Førhen kunne vi godt have tendens til at lave de samme tærter igen og igen, men det skader slet ikke at prøve nye varianter. Eller eksperimentere med nogle af de rester, som man har i køleskabet. Nogle gange kan man få de mest fantastiske kombinationer ud af rester og også kombinationer, som man ikke normalvis ville lave. Så prøv at giv dig selv den udfordring og brug resterne. Og hvis ikke, så lav den her tomattærte med bacon. Den vil ikke skuffe dig!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar