Valnødder i julesirup

syltede valnødder
Opskrift til g. Opskrift til 200 g.

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre valnødder i julesirup. Server de syltede valnødder som tilbehør til ost, kiks og tapas. Så lækkert som tilbehør!

Ingrediensliste

 • 2 dl. appelsinjuice
 • 1 dl. vand
 • 200 g. sukker
 • 1 stk. vaniljestang
 • 1 stk. kanelstang
 • 200 g. valnødder

Fremgangsmåde

 1. Flæk vaniljestangen. Skrab kornene ud og bland dem med noget af sukkeret.
 2. Kom appelsinjuice, vand, sukker, vaniljesukker og den hele kanelstang i en gryde.
 3. Bring det i kog og skru herefter ned. Lad det simre til sukkeret er opløst og det begynder at tykne, så du får en sirup.
 4. Tag gryden af varmen. Lad siruppen køle af.
 5. Kom valnødderne i et glas eller i en bøtte. Hæld siruppen over. Sæt låg på og sæt på køl.
 6. Nyd nødderne til ost og som tilbehør.
Bedøm denne ret

Opskrift på valnødder i julesirup

Mangler du en lækker opskrift på tilbehør til osten, så skal du prøve disse valnødder i julesirup. De syltede nødder får masser af smag fra den krydrede og lækre julesirup, som er lavet på appelsin, vanilje og kanel. Nødderne smager virkelig lækkert som tilbehør til ostebordet med nogle forskellige kiks til. Det er i hvert fald en nem måde at gøre valnødder lidt mere spændende på!

I stedet for valnødder, så kan man selvfølgelig bruge alle slags nødder. Man kan også lave en nøddeblanding, som man så kommer i siruppen. Du kan også tilføje andre krydderier til siruppen. Det kunne være kardemommekapsler, ingefær eller hvad du ellers tænker kunne gøre den ekstra julet. Vi kan bare rigtig godt lide kombinationen af kanel, vanilje og appelsin. Det er altid en sikker vinder!

LÆS OGSÅ: Ristede hasselnødder

syltede valnødder

 

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar