Tilmeld nyhedsbrev

Vaniljekage med hindbærmousse

Vaniljekage med hindbærmousse

Vaniljekage med hindbærmousse

Opskrift til 8 personer (Ø24 cm springform)

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 timer og 30 minutter

Samlet tid

5 timer og 40 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på en vaniljesommerkage med hindbærmousse. Perfekt sommerdessert, som er nem og lækker. Du kan også bytte hindbærrene ud med blåbær eller blandede bær. Og så er det en af de desserter, som kan laves i god tid.

Ingrediensliste

Vaniljekage

  • 270 g. sukker
  • 3 æg
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1,5 tsk. natron
  • 240 g. hvedemel
  • 60 g. smør
  • 1 dl. naturel yoghurt
  • 1,5 dl. mælk

Hindbærmousse

  • 150 g. frosne hindbær
  • 3 spsk. sukker
  • 2 tsk. citronsaft
  • 2 spsk. vand
  • 3 husblas
  • 2,5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

1.  Sukker, vaniljesukker og æg piskes sammen med en elpisker.
2. Herefter tilsættes natron, bagepulver, mælk, natural yoghurt, mel og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
3. Dejen hældes over i en form smurt med smør.
4. Kagen bages ved 185 grader varmluft i 30-35 min.
5. Kagen sættes til afkøling.
6. Nu skal hindbærmoussen laves. Sæt husblas i blød i koldt vand.
7. I en lille gryde bringes hindbær i kog sammen med vand, sukker og citronsaft.
8. Når blandingen er kogt op, så sies massen, så kernerne fra hindbærrene bliver siet fra. Smid kernerne væk og hæld hindbær”saucen” tilbage i gryden.
9. Vrid husblas for vand og tilsæt det til hindbærsaucen. Rør husblassen godt ud. Tag blandingen af varmen og lad den køle ned i 20-30 min.
10. Pisk din fløde til en let flødeskum.
11. Vend den sammen med hindbærsaucen og hæld hindbærmoussen ovenpå din kage i formen.
12. Sæt kagen på køl i minimum 4-5 timer eller natten over, så moussen kan sætte sig.

Bedøm denne ret

Vaniljekage med hindbærmousse opskrift

Opskrift på en simpel vaniljekage toppet med hindbærmousse. Det er en super lækker sommerkage, som vi serverede for nogle uger siden til noget fødselsdag i svigerfamilien.

Vanilje og hindbær er bare en smagfuld kombination, da man har det søde fra vaniljen og det syrlige fra hindbærrene.

Det er en lækker sommerdessert at servere for gæster, men samtidig er det også en lækker fødselsdagskage. Og selvom den nok primært vil blive kategoriseret som en sommerkage, så kan den også sagtens spises om vinteren. Det har vi prøvet og det blev den ikke dårligere af.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med bærskum

Vaniljekage med hindbærmousse

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven