Vegansk risalamande

vegansk risalamande
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på vegansk risalamande med mandler og serveret med kirsebærsauce. Skal du holde vegansk jul, så skal du prøve denne!

Ingrediensliste

  • Risengrød

  • 2,5 dl. vand
  • 190 g. grødris
  • 1 liter havremælk
  • Tilsæt efter

  • 80 g. flormelis
  • 5 tsk. vaniljesukker
  • 5 dl. sojafløde
  • 100 g. smuttede mandler

Fremgangsmåde

Dagen inden

  1. Kog vand op.
  2. Tilsæt grødris og lad det koge i ca. 2-3 minutter.
  3. Tilsæt havremælk.
  4. Lad det simre ved lav varme i ca. 35-40 minutter, hvor der bliver rørt jævnligt i gryden, så det ikke brænder på.
  5. Når grøden er tyknet og risene er færdigkogt, så tages gryden af varmen.
  6. Hæld grøden over i en skål.
  7. Læg et stykke husholdningsfilm helt ned på grøden (så undgår du, at der dannes en “hinde” på grøden).
  8. Sæt grøden i køleskabet til dagen efter.

Dagen efter

  1. Hak mandler groft.
  2. Bland grøden med flormelis, vaniljesukker og de smuttede mandler. Rør det godt sammen.
  3. Pisk sojafløde til flødeskum, så fast som den nu kan blive.
  4. Vend til sidst fløde i. Tilsæt lidt af gangen til du får den konsistens du godt kan lide. Når den sættes på køl, så vil den også automatisk “trække” sig lidt sammen, så den må endelig ikke være for “hård” eller tung.
  5. Vend det hele godt rundt (du må endelig ikke piske), så du ingen klumper har. Smag til evt. med mere flormelis eller vaniljesukker.
  6. Sæt risalamanden på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på vegansk risalamande

Hvis du gerne vil prøve kræfter med en vegansk risalamande, så kan vi helt klart anbefale dig at prøve denne. Den er lavet helt uden mælkeprodukter, men er stadig med mandler og er toppet med kirsebærsauce. Selvom den er lavet helt uden mælkeprodukter, så får du stadig en virkelig lækker og cremet risalamande med en god vaniljesmag.

Vi kan virkelig mærke, at efterspørgslen på veganske og mælkefri opskrifter er stigende. Derfor var vi selvfølgelig også nødt til at have en opskrift på vegansk ris a la mande. Vi har lavet selve risengrøden på havremælk og så har vi vendt den med vaniljesukker, sojafløde og mandler. Så får du altså en virkelig smagfuld og nem risalamande.

LÆS OGSÅ: Veganske cookies

vegansk risalamande

Risalamande uden mælk

Hvis du er på udkig efter en nem og god opskrift på risalamande uden mælk, så kan vi anbefale den her. Som sagt, så har vi brugt havremælk til selve risengrøden og sojafløde til at vende den med. Du kan også bruge sojamælk til selve grøden og en anden piskbar ‘fløde’, som er baseret på havre eller hvad du ellers kan finde.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar