Vegetarfrikadeller med søde kartofler Vegetarfrikadeller med søde kartofler Opskrift til 1224364860 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 40 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på lækre og smagfulde vegetar frikadeller. Det er en af vores bedste vegetar opskrifter, som indeholder masser af smag. Lige til en kødfri dag. Ingrediensliste 250 g. sød kartoffel 3 stk. æg 70 g. rasp 40 g. havregryn 1 stk. løg 2 fed hvidløg salt/peber 3 spsk. raps- eller solsikkeolie Fremgangsmåde Skræl søde kartofler og skær dem i små tern. Put dem i en gryde med vand der dækker og få dem op at koge ved middel varme. Kog dem indtil de er møre. Dræn for vand og lad dem køle en smule af. Placer de bagte søde kartofler i en skål. Mos dem sammen med en gaffel eller blend den med en stavblender. Rør det sammen med æg. Hak løg og hvidløg fint. Du kan evt. også rive løget. Tilsæt det til din blanding. Tilsæt rasp og havregryn. Rør det hele godt sammen. Tilsæt til sidst godt med salt og peber. Lad “farsen” stå og hvile i 5 minutter. Hvis den virker for “tør” efter de 5 minutter, så tilsæt et æg mere. Der kan nemlig være forskel på størrelsen af æg. Form 12 frikadeller og placer dem evt. på et stykke bagepapir eller en tallerken inden de steges. Varm en pande op, hvor der er godt med olivenolie på. Placer alle dine frikadeller på panden. Steg dem cirka 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune. Tag dem af panden og lad dem køle af en smule inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på vegetarfrikadeller med søde kartofler Nem opskrift på lækre vegetarfrikadeller med søde kartofler. Et lækkert alternativ til frikadeller uden kød eller hvis man gerne vil have en vegetarisk aftensmad. Spis dem evt. sammen med en god salat og en god dressing. De mætter godt og er perfekte både til aftensmad eller kolde i madpakken til frokost. Så hvis du mangler ideer til vegetar retter, så skal du prøve disse. LÆS OGSÅ: Kartoffel frikadeller Vegetardeller med sød kartoffel De her lækre og sprøde vegetardeller bliver lavet på en base med sød kartoffel. Det er super lækkert og du får en god delle med masser af smag. Du kan dog også sagtens bytte den søde kartoffel ud med almindelige kartoffel, hvis du gerne vil have en knap så sød smag. Hvad kan jeg servere til? Vi kan anbefale en lækker og mættende salat med bulgur. Eksempelvis vores lækre tabouleh bulgursalat med frisk persille, tomat og rødløg. Den ville bare smage helt fantastisk til disse sprøde vegetardeller. Du finder opskriften her. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Bent, Det er en vegetarisk opskrift og derfor er der æg i. Du har helt ret i, at hvis det skulle være vegansk, så skulle der ikke være æg i 🙂 Kh Svar
Hej, Så skal du erstatte med hvedemel eller havregryn. Ellers får du en meget tynd og usammenhængende dej 🙂 Kh Svar