Kartoffel frikadeller
Forberedelsestid
20 minutterTilberedelsestid
20 minutterSamlet tid
40 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på sprøde kartoffel frikadeller. Server dem til aftensmad, hvis du gerne vil have en kødfri, vegetarisk aftensmad.
Ingrediensliste
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 3 æg
- 250 g. kartoffel
- 20 g. parmesan
- 50 g. havregryn
- 60 g. rasp
Fremgangsmåde
- Skyl og rens kartofler. Riv dem groft på et rivejern. Vrid det godt for vand.
- Placer revet kartoffel i en skål. Rør det sammen med æg.
- Hak løg og hvidløg fint. Du kan evt. også rive løget.
- Tilsæt det til din kartoffelblanding.
- Tilsæt rasp, havregryn og revet parmesanost. Rør det hele godt sammen. Tilsæt til sidst godt med salt og peber.
- Lad “farsen” stå og hvile i 5 minutter. Hvis den virker for “tør” efter de 5 minutter, så tilsæt et æg mere. Der kan nemlig være forskel på størrelsen af æg.
- Form 12 frikadeller og placer dem evt. på et stykke bagepapir eller en tallerken inden de steges.
- Varm en pande op, hvor der er godt med olivenolie på.
- Placer alle dine frikadeller på panden.
- Steg dem cirka 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune.
- Tag dem af panden og lad dem køle af en smule inden servering.
Kartoffel frikadeller opskrift
Nem opskrift på lækre vegetariske kartoffel frikadeller. Det er hurtigt gået hen og er blevet en favorit hos os! Konsistensen er bare super god og smagen er også helt i top. Server dem sammen med en lækker salat og evt. bagte søde kartofler.
Vi elsker at eksperimentere med retter uden kød. Vi tager nemlig gerne en kødfri dag eller to. De her blev virkelig et hit og gør det nemt at tage en dag uden kød.
LÆS OGSÅ: Squashfrikadeller
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
De her smager bare fantastiske, de er super nemme at lave. Selv manden fandt dem ret lækre =)