Tabouleh bulgursalat

Opskrift på tabouleh bulgursalat
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på Tabouleh salat, som er en bulgursalat med bulgur, tomat, agurk, løg og friske krydderurter. Som dressing bruges der olivenolie og citron.

Ingrediensliste

 • 125 g. bulgur
 • 1 stk. agurk
 • 3 stk. tomat
 • 1 bundt frisk persille
 • 1 stk. rødløg
 • 0,5 stk. citron
 • 2 spsk. olivenolie
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Kog bulgur efter anvisning på pakken. Dræn bulgur og skyl i koldt vand. Sæt det til side.
 2. Hak imens agurk, tomat, rødløg og persille meget fint.
 3. Bland det med den afkølede bulgur.
 4. Rør dressingen sammen af citron og olie. Smag til med salt og peber.
 5. Vend salaten i dressingen.
 6. Sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på tabouleh bulgursalat

Her får du en nem og lækker opskrift på tabouleh bulgursalat. Tabouleh er en libanesisk salat, som indeholder tomat, agurk, løg, friskhakkede krydderurter og en dressing af olivenolie og citron. Det er en super frisk salat, som passer til det meste.

Det er som sagt en libanesisk salat, så den har det der mellemøstlige præg, hvor der bliver brugt masser af friske krydderurter. Det er i hvert fald en salat med masser af smag. Vi har kun brugt frisk persille, men du kan også tilføje frisk mynte, som mange ofte tilføjer til tabouleh.

LÆS OGSÅ: Bulgursalat med feta og tomat

Opskrift på tabouleh bulgursalat

Tabouleh salat

I denne mellemøstlige salat bruges der bulgur. Bulgur er knækkede hvedekerner, som minder om ris, men de har en mere nøddeagtig smag. De smager helt fantastisk i denne salat, når de blandes med frisk tomat, agurk, løg og friske krydderurter.

Selve dressingen til salaten er meget simpel, da den blot består af olivenolie og citron. Det er simpelt, men godt! Du kan også tilføje lidt frisk, finthakket hvidløg til dressingen, hvis den skal have ekstra smag.

Hvad kan jeg spise til denne salat?

Bulgursalat er godt, da det mætter godt i sig selv. Du kan dog også sagtens servere noget kød der til. Laks, kylling, lam og oksekød er især godt til salaten. Du kan også lave en lækker hummus som dyppelse og evt. nogle falafler. Det er et godt, sundt og mættende måltid, som kan spises til frokost eller aftensmad.

Du kan også lave denne fyldte mørbrad med bacon og hvidløgsost til din salat. Det er måske ikke det typiske tilbehør, men det smager virkelig skønt.

Følger du med på vores Instagramprofil @mummum.dk? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar