Ymerkage

Ymerkage
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en svampet ymerkage med glasur. En virkelig nem bradepandekage med ymer, som altid bliver god.

Ingrediensliste

  • Kagedej

  • 150 g. smør
  • 225 g. sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 4 tsk. kanel
  • 2,5 tsk. natron
  • 260 g. hvedemel
  • 4 dl. ymer
  • Glasur

  • 75 g. smør
  • 340 g. flormelis
  • 5 spsk. færdiglavet kaffe
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2,5 spsk. bagekakao

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
  2. Smelt smør og bland det herefter med sukker i en skål.
  3. Tilsæt ymer, vaniljesukker, kanel og natron. Pisk godt med en elpisker.
  4. Tilsæt hvedemel og pisk det hele godt sammen.
  5. Smør en form (20×30 cm) med lidt smør eller beklæd den med bagepapir. Hæld dejen over i formen. Bages i ca. 30-40 min. Begynd at holde øje med kagen efter 20 minutter. Du kan tjekke om den er færdig ved at stikke en kødnål, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke kommer ubagt dej med op, så er den færdig.
  6. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.
  7. Nu skal glasur laves.
  8. I en lille gryde smeltes smør. Tag gryden af varmen.
  9. Tilsæt de resterende ingredienser. Tilsæt vand til du har en cremet og ensartet glasur.
  10. Fordel glasuren på kagen.
  11. Lad glasuren sætte sig og lad hele kagen køle helt af.
  12. Opbevar kagen ved stuetemperatur pakket ind i en plastikpose eller med husholdningsfilm over. Den bliver faktisk kun bedre af at få lov til at stå til dagen efter.
Bedøm denne ret

Opskrift på ymerkage

Her får du vores bedste opskrift på en klassisk ymerkage. En svampet og lækker bradepandekage med ymer, som på ingen måde bliver tør. Vi har toppet den med chokoladeglasur, som lige er prikken over i’et. Måske du har en rest ymer i køleskabet efter at have fået ymer med ymerdrys eller ymerfromage. I stedet for at smide den rest ud, så anbefaler vi, at du bager denne lækre ymerkage.

Den er krydret med kanel og så er den toppet med en virkelig lækker chokoladeglasur. Eftersom den er lavet med ymer, så er det også en af de kager, som nærmest kun bliver bedre dagen efter. Så du kan roligt bage den dagen før, at den evt. skal bruges. Den er perfekt som en kollegakage eller hvis dit barn skal have en kage med i skole.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på bradepandekager

Ymerkage

Kage med ymer

Det er den absolut bedste kager med ymer, som du kan bage. Det er sådan en kage, som bare aldrig slår fejl. Vi vil vove at påstå, at den er idiotsikker. Du kan også bage den som muffins i stedet, så er den i hvert fald nemmere at dele ud, hvis den skal bruges som en kage, der skal deles ud.

Så lov os, at du prøver denne kage, hvis du tilfældigvis har en rest ymer. Måske du også er blevet fristet til at bage den uden at have ymer. Hvis du tænker, at du ikke får brugt resten af ymeren, så vil vi lige minde dig på, at ymer jo også smager skønt med enten ymerdrys eller granola på.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. fantastisk kage, bagte denne til et ridestævne hvor den skulle sælges, den blev revet væk og kæmpe ros fra alle…..wow den var god.

  2. Hej, hvis den skal bages i en bradepande til ovn, hvor meget anbefaler I jeg ganger op med? 2,5 eller 3? 🙂

Skriv en kommentar